Győr+
2017.06.22. 12:16

Megújult Szigetben a Temető utca

A rohamosan fejlődő Sziget városrészben a Temető utca – Radnóti utca és Kereszt utca közötti – ötszáz méteres szakaszát teljesen felújították, megtörtént a teljes közmű- és útfelújítás, kétoldali járdát építettek, 39 parkolóhelyet alakítottak ki, kicserélték a régi fa kandelábereket. A beruházás összesen 170 millió forintba került.

A csütörtök délelőtti átadási ünnepségen Borkai Zsolt polgármester emlékeztetett, a városrész az elmúlt hat évben Győr tekintetében egyedülálló fejlődésen esett át, számos utca, úthálózat fejlesztése történt meg, igyekeznek olyan szép, élhető környeztet kialakítani, amely az itt élők megelégedésére szolgál.

Szeles Szabolcs önkormányzati képviselő, Borkai Zsolt polgármester, Domanyik Eszter főosztályvezető az átadáson

 

Szeles Szabolcs, a terület képviselője hangsúlyozta, az elmúlt időszak fejlesztései által Sziget, Újváros és Pinnyéd városrészek ismét bekapcsolódhattak a város vérkeringésébe, Győr dinamikus fejlődő részévé válhattak. A megújulás a Jedlik híd megépítésével kezdődött, majd Újváros rehabilitációjával folytatódott, és az Európai Ifjúsági Olimpia Fesztiválhoz kapcsolódó beruházásokkal érte el eddigi csúcspontját a folyamat.

A Temető utcában és annak környéken épültek néhány éve az első új társasházak, a nagyfokú beépítést azonban már nem bírták el a közmű- és úthálózatok, ezért szükséges a megújításuk. Folytatódik a terület rekonstrukciója, a lehetőségekhez és a költségvetési források mértékében – ígérte Szeles Szabolcs.

A megújult Temető utca

A polgármester bejelentette: jövőre elindítják a meglévő kerékpáros úthálózat rekonstrukcióját Győrben. A kerékpárutak megépítésével nagyon sokat javult az úthálózat, de annak érdekében, hogy vonzóbbá váljon a városi kerékpáros közlekedés, szükséges a már korábban megépült kerékpárutak megújítása is.

 

Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor