Győr+
2017.06.23. 20:30

Motorosok szerveztek jótékonysági gyerektábort

Itt a nyár, a gyerekek már alig várták, hogy véget érjen az iskola és szabadon mehessenek kirándulni vagy táborokba. Többünknek ez természetes, de nem mindenki számára elérhetőek ezek a lehetőségek, sőt, vannak olyan családok, akik még soha nem kirándultak.

Varga Szabina, aki hajléktalan volt, de ma már ezeknek a programoknak az egyik fő szervezője, Széles Zoltánnal, a Győr és Környéke Motorosok Baráti Körének egyik vezetőjével viszont idén először táboroztatni vitte a rászoruló gyerekeket.

Vasárnap izgatottan gyülekeztek, sok-sok szatyorba bepakolva, kicsit félszegen. Nem tudták még, mi vár rájuk, csak a vezetők intelmeit figyelték. Széles Zoltán elmondta motoros barátaival, akik keménynek tűnő külsejük, sisakjuk és hangos motorjaik ellenére, 2003 óta folyamatosan jótékonykodnak, és fekete bőrdzsekijük alatt hatalmas vajszív lapul. „Szeretnénk segíteni és azt, ha minél több gyereknek adhatnánk élményt. Bízunk abban, hogy ez a kezdeményezés egyszer naggyá növi majd ki magát, és minden gyerek legalább egyszer elmehet kirándulni” – tette hozzá Széles Zoltán.A gyülekező a vidéki buszpályaudvaron volt, ahol az egész környék figyelte a nem mindennapi tábornyitást, a busz ugyanis motoros kísérettel indult el (és érkezett meg) a Komárom-Esztergom megyei Császár községben található Henrixcity-be, ahol jó pár napot tölthetnek el együtt. Közben sok-sok történet hangzott el, és még több igazságtalan sorsra derült fény, de a csillogó szemeket látva a kirándulás előtt, kicsit elfeledtette mindezt mindenkivel.

Jótékony motorosok webhelye itt!

Szarka Zsófia

Fotó: O.Jakócs Péter