Győr+
2017.06.29. 12:58

Kitüntetések Semmelweis Nap alkalmából

A városi ünnepségen Borkai Zsolt polgármester köszöntötte a „Győr Város Egészségügyéért” és a „Győr Város Szociálpolitikájáért” díjazottakat.

„Születésének jövőre ünnepeljük majd kétszázadik évfordulóját, és ez az adat talán mindnyájunkat elgondolkoztat egy kicsit. Az anyák megmentője ugyanis olyan munkásságot tudhat magáénak, ami évszázadokkal később is tiszteletet parancsol, évszázadokkal később is példaként áll előttünk. Nem véletlen, hogy az egészségügyi és a szociális ellátás területén dolgozó szakembereket éppen a róla elnevezett napon ünnepeljük, hiszen személye iránymutatást ad minden emberekkel és emberekért dolgozónak, hogy napi tevékenysége nem csupán egy munka, hanem küldetés!

Köszönet az ágazatban dolgozóknak!

Küldetésnek tekintette Semmelweis Ignác is, és annak ellenére kiállt igaza mellett, hogy ezzel orvostársai körében ellenszenvet váltott ki. Semmelweis tehát nem a szakma elismerését kereste, hanem önzetlenül segített az édesanyákon, a gyermekeken, általában véve az embereken – fogalmazott köszöntőjében Borkai Zsolt polgármester, aki minden győri szakembernek köszönetet mondott azért az áldozatkészségért, amellyel nap mint nap végzik munkájukat.

 

Dr. Szilágyi István Semmelweisre emlékezett

Dr. Szilágyi István házi gyermekorvos Semmelweis Ignácra emlékezett, felelevenítette életének hányattatott pillanatait, a meg nem értést, ami körülvette, valamint a megszállottságot, ahogy próbálta terjeszteni tanait az „Anyák megmentője”. Ezt követően Borkai Zsolt polgármester és dr. Somogyi Tivadar alpolgármester adta át az elismeréseket.

 

A kitüntetettek

„Győr Város Egészségügyéért” díjat vehetett át Horváth Lászlóné, nyugalmazott védőnő, dr. Muzsay Géza házi gyermekorvos. „Győr Város Szociálpolitikájáért” díjat kapott Dezső Zsuzsanna, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Fogyatékosok Napközi Otthona vezetője és Lovászy Bernadett a Család- és Gyermekjóléti Központ esetmenedzsere.

 

A városi ünnepség helyszíne: A díszterem

Az ünnepség végén a polgármester és Páternoszter Piroska a Humánpolitikai Főosztály vezetője adott át jutalmakat az egészségügyi, szociális és gyermekjóléti területen kiemelkedő munkát végző kollégáknak.


Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter