Győr+
2017.07.02. 10:54

Kikapott Pacquiao, elveszítette a vb-övét

A WBO váltósúlyú világbajnoka, a 38 éves Manny Pacquiao (59–7–2, 38 KO,TKO) az ausztráliai Birsbane-ben egyhangú pontozással vereséget szenvedett az ausztrál Jeff Horntól (17–0–1, 11 KO/TKO) – számol be a nemzetisport.hu.

A filippínó sztár döcögősen kezdte a találkozót, nehezen kapta el a ritmust, de a második menettől egyre több balkezese ért célban, ami látszólag óvatosságra intette Hornt – olvasható a Nemzeti sport beszámolójában. Horn ellenben jól kezdett, agresszív stílusával meglepte a címvédőt és dulakodásban is megmutatta, hogy ki is van hazai pályán.

A 3. menetben a hazai boxoló jobb szemöldöke felszakadt, de nem igazán zavarta a sérülés, a 6. menetben egy vétlen fejeléstől a bajnok homloka is felszakadt, de a ringorvos tovább engedte a meccset. A 8. menetben Horn padlózott, azonban a bírónem ítélte leütésnek az esetet. A 9. menetben Pacquiao felkapcsolt és alaposan helyben hagyta az ausztrált, a menet utáni szünetben figyelmeztették Hornt és a sarkát, hogy ha nem szedi össze magát, kénytelen lesz leléptetni őt.

A hazai bunyós rákapcsolt és Pacquiao nem tudta kihasználni a 9. menetben adódott lehetőséget végig ment a találkozó, a pontozás pedig a Hornnak kedvezett – 117:111, 115:113, 115:113 arányban – így begyűjtötte a WBO váltósúlyú világbajnoki címét.

Nemzeti Sport

Fotó: AFP