Győr+
2017.07.04. 16:30

Lovas élmények gyerekeknek

A Krisztina Lovasudvar pónis tábora idén is megnyitotta kapuit a kicsik előtt Győrújbaráton, ahol családias környezetben rengeteget tanulhatnak az állatokról, természetesen játékosan a szabadban.

Schubkégel Krisztina tábora 2008 óta várja színes programjaival a gyerkőcöket, ezért a Győr+ Televízió is ellátogatott Győrújbarátra, hogy mi is bepillanthassunk egy napjukba. Mikor megérkeztünk, a lurkók épp két pónilovat álltak körül, lelkesen ismételték át a lópucolás menetét diáklányok segítségével. Miután meggyőződtek arról, hogy mindent megtanultak, nekiláttak a lovak tisztogatásának, amit szemlátomást nagyon élveztek. Az apróságokon nagyon jól mutatott a saját készítésű táboros póló is.

Szorgos kezek pucolják a pónit

A póniknak egyértelműen pozitív hatásuk van, többek között tökéletesek arra, hogy felelősségre neveljék a gyerekeket. Az egyik diáksegítő, Hoffmann Noémi elmondta, hogy a tábor nemcsak a gyermekeknek nagyon hasznos, számára is nagy öröm nyolc év lovaglás után, hogy ilyen fiatalon belekóstolhat abba, amivel később foglalkozni szeretne: megtanítani a kicsiknek mindent, amit a lovakról tudni kell.

Maguk a lurkók is megerősítették, hogy a tábor szuper, hiszen először is bemutatták a pónikon, miket tanultak, például vágtázni, leguggolni, de még felállni és megfordulni sem féltek. A mutatványok után pedig vidáman meséltek élményeikről: Nagy Dorina Frida például arról számolt be, hogy mennyire szeret nagy lovakkal vágtázni. Kovács Tamás is lelkesedett a lovaglásért, Darnói Zorka pedig még a kedvenc lovait is felsorolta – Szofi, Vadóc, Nutella –, és nem győzte hangsúlyozni, mennyire jó a táborban játszani. Nem is csoda, hiszen a lovaglás mellett számtalan lehetőségük van a szórakozásra: éjszakai bátorságpróba, térképes kincskeresés, lovas íjászat, szurdoktúra, medencézés, lovas szépségverseny.

Zorka nagyon bátor a lovon

A Krisztina Lovasudvar azonban nemcsak nyáron, a tábor ideje alatt, hanem egész évben várja a látogatókat programjaival, illetve a beteg gyermekeknek lovas terápiát is kínál. Olyan környezetet alakítottak ki, ahol a család minden tagja megtalálhatja a számára megfelelő szórakozást, egészen hároméves kortól. Nagy kuriózumnak számít náluk a hatnapos lovas túra, de szerveznek egyéb kirándulásokat is, lovas íjászatot, hegymászást, valamint buszt biztosítanak, mellyel ellátogathatnak különböző versenyekre kicsik és nagyok. A jó szórakozás tehát így vagy úgy, de garantált.

 

A táborvezetővel és a diáksegítővel készült interjúnkat megtekinthetik a Győr+ Televízió kedd esti híradójában.

 

Bodrogi Sára