Győr+
2017.07.04. 17:25

Ellenőrző gyakorlatot tartottak a győri tűzoltók

A Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „A” szolgálati csoportja a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban gyakorlatozott kedden.

A feladat szerint a kórház „B” épületének pincéjében ütött ki a tűz, egy rövidzárlat miatt a klímaközpontban. A pincében két kőműves is tartózkodott, akik épp a falat javították, a füstöt pedig már túl későn vették észre, így nem tudtak kimenekülni. A füstöt a földszinten tartózkodó nővérek észlelték.

A munka végzése gyorsan és szakszerűen történt, a korábbi szituációs gyakorlatoknak köszönhetően a tűzoltóknak nem okozott gondot a korlátozott látási– és tájékozódási viszony sem. Az életmentéssel egy időben megkezdték a tűz oltását is légzőkészülékben. Nagy összhangban, gyorsan tudtak dolgozni. A sérülteket kihozták, majd az egész épületet leellenőrizték, hogy meggyőződjenek róla, mindenki elhagyta a kórházat. A gyakorlat során az épület tűzcsapjait is kipróbálták, valamint megismerkedtek a tűzjelző és biztonsági berendezésekkel az intézményben. Volt alkalmuk hangsúlyt fektetni a védő– és oltósugarak szerelésére is.

A tűzoltók elméleti és gyakorlati ismereteit sikeresen leellenőrizték, munkájukat Bíró István tűzoltó őrnagy, tűzoltó-parancsnok megfeleltre értékelte.

 

Bodrogi Sára

Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Fotó: Pixabay