Győr+
2017.07.08. 13:31

A tapírcsalád nyári napjai

A tapírok története a győri állatkertben 2003-ban kezdődött. Ekkor költözött ide Mandula, a vágott szemű tíz hónapos tapírlány. Hogy ne érezze magát egyedül, az ő párjául érkezett Mogyoró, a tapírfiú. Ahogy azt mondani szokták: szerelem volt első látásra a két tapír között.

Mandula és Mogyoró igen gondos szülőkké váltak. Szépen nevelik kölykeiket, és azóta is nagyon szeretik egymást. A család jelenleg öt tagból áll, a szülők mellett két fiúgyermek és egy tündéri kislány, Fahéj lakik a Dél-Amerika kifutóban. Szelíd természetük miatt a gyerekek is bemehetnek kifutójukba, és a gondozók felügyelete mellett, megvakargathatják az állukat és a hasukat, mert ezt nagyon imádják. Ekkor, mint a kutyák lefekszenek, és a hasukat is oda tartják egy kis kényeztetésre. A napi foglalatosságaik közé tartozik a fürdés és a dagonyázás is, amely a rövid szőrrel borított bőrük védelmét szolgálja, többek között a külső paraziták ellen. A család kedvence a délutáni alma és répa csemege. Miután megtömték a hasukat, hatalmasat szunyókálnak a kifutó árnyékos területein.

Ezeknek a pillanatoknak a látogatóink is részesei lehetnek, ha eljönnek, és részt vesznek új, különleges és ingyenes programunkon. A „KalandoZoo” egy olyan látványetetésekkel színesített állatkerti vezetés, amely idő alatt többek között a tapírokat is megeteti a kollégánk, és közben sok érdekes információt is megtudhatnak tőle az érdeklődők. Mindennap délelőtt és délután is indul a kaland.

További információkat a honlapunkon találhatnak: www.zoogyor.com

Jöjjenek el, és kalandozzanak velünk!

Szöveg és fotó: Xantus-állatkert