Győr+
2017.07.07. 16:22

Ki a mester két keréken?

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya által szervezett közlekedésbiztonsági vetélkedőn legjobban teljesítő diákok vehettek részt a győrújbaráti szakmai táborban, július 3-tól 7-ig.

Idén a ménfőcsanaki Petőfi Sándor, a győri Kovács Margit- és az abdai Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulói, fiúk-lányok, összesen huszonnégyen nyerték el a rendőrkapitányság szakemberei által felügyelt, térítésmentes táborozási lehetőséget, ahol a közlekedés volt a középpontban.

A fiatalok megtanulták, hogy a biztonságos kerékpározáshoz hozzátartozik többek között a sisak és a mellény is

Makai Zsuzsanna, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt közlekedési főelőadója elmondta, a tábor náluk már többéves hagyomány, mely rengeteg játékos programot kínál az előzetes, tesztíráson és ügyességi kerékpáros versenyen kiválóan teljesítő, 5-6. osztályos tanulóknak. A diákok megismerkedhetnek a rendőrség munkájával, de a kerékpározásra is nagy hangsúlyt fektetnek, ahogy arra, hogy mindezt szórakozásként éljék meg a fiatalok. A tábor azonban nem tét nélküli, a nyolc fős csapatok minden évben egy vándorserlegért mérik össze tudásukat, melyet a nyertes iskola egy évig tarthat meg – azonban, ha egymás után háromszor is elnyerik ugyanazon intézmény diákjai a serleget, akkor meg is tarthatják.

A tábor fénypontja egy 12 kilométeres kerékpártúra, de az ifjak a többi programot is nagyon élvezik. A legtöbben a közlekedéssel kapcsolatos bingót emelték ki, mikor erről kérdeztük őket, de az activity sem maradhatott ki a kedvencek listájából.

A fiatalok tehát egy hét alatt játékosan sajátítják el mindazt a táborban, ami a biztonságos közlekedéshez szükséges – ráadásul közben nemcsak hasznos tudással, sok-sok élménnyel is gazdagodnak.

 

Bodrogi Sára

Fotó:Pixabay