Győr+
2017.07.09. 16:40

Újabb hatalmas fejlesztés a győri egyetemen

A Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (FIEK) alapkövét csütörtökön ünnepélyes keretek között helyezik el a győri Széchenyi István Egyetemnél az Audi épületénél.

A Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (FIEK) járműipari innovációs programokat megalapozó és a Széchenyi István Egyetemmel együttműködő vállalatok fejlesztési igényeinek kielégítését lehetővé tevő infrastrukturális fejlesztés.

A Széchenyi István Egyetem területén 2017-ben indult egyetemfejlesztési program megalapozza a járműipari innovációs programokat, előkészíti az Egyetem és az együttműködő vállalatok fejlesztési igényeinek kielégítését lehetővé tevő infrastrukturális fejlesztéseket.

A projekt három fő fejlesztési elemet jelent. A Menedzsment Campus épület (2514 m2 összterület): a három szintes épület helyet biztosít egy nagy és több kisebb előadóteremnek, irodáknak és a korábban igényelt alkotóhelyeknek.

A Csomagolásvizsgáló labor (759 m2 összterület): alapvetően technológia jellegű épület, melynek tervezésénél elsődleges szempont a funkcionális hatékonyságnak megfelelő kialakítás volt, melyhez kétszintes irodarész kapcsolódik.

A Fékpad épület (1464 m2 összterület): az épület átmenetet képez a technológiai és az iroda-oktatási funkció között. A háromszintes épület helyet biztosít laboroknak, fékpadoknak, egy osztható előadóteremnek és természetesen irodáknak.