Győr+
2017.09.03. 10:36

Újvárosban is elbúcsúztatták a nyarat – fotókkal!

Szeptember 2-án, az ősz első hétvégéjén Újvárosban színes programokkal búcsúztatták az idei nyarat.

Szombaton az Újvárosi Művelődési Ház udvarán megtartották a már hagyományos nyárbúcsúztató rendezvényt, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt színes kikapcsolódást biztosított.

A legkisebbeket egész napon át tartó gyermekbirodalom várta, benne légvárral, arcfestéssel vagy éppen a Gézengúz Alapítvány játszóházával. A tombola bevételével a szervezők az Alapítvány munkáját támogatták. Akik pedig a mozgásban megéheztek, nem kellett messzire menniük, hiszen Pető István mesterszakács jóvoltából babgulyásparti volt.

A délután nagy dobása a roma tehetségek bemutatkozása volt, az újvárosi diákok csoportjának élő zenés, hagyományőrző táncos produkcióját láthatta a közönség.

A produkciók között volt zene, népdal, tánc, emellett pedig a kulturális programok is helyet kaptak. Megnyitották a „Sportos Újváros” kiállítást, amely bepillantás enged az újvárosi felnőtt sportolók közel száz éves eredményeibe.  A kiállítást Szeles Szabolcs, önkormányzati képviselő nyitotta meg.

Fekete Dávid alpolgármester köszöntője után operett és magyar nóta-est következett, amelyre szép számmal érkeztek a zene szerelmesei.

Ferenczy Balázs
Fotók: Marcali Gábor