Győr+
2017.09.07. 19:43

Péntektől lehet regisztrálni a Kutatók éjszakájára

Szeptember végén ismét be lehet pillantani a kutatók birodalmába. Közel kétezer ingyenes programból válogathatnak az érdeklődők.

Szeptember 29-én, pénteken megnyílnak a kutatóintézetek, az egyetemek és más kutatóhelyek, illetve a Csodák Palotája kapui: tudósok és mérnökök, fiatalok és idősebbek, nők és férfiak beszélnek a tudományról, kísérleteket mutatnak be, interaktív bemutatókat tartanak. Az érdeklődők közel kétezer, érdekesnél érdekesebb programból válogathatnak.

Lesz lézershow és robotautó, előadás a sorozatgyilkosokról, sebészrobotika, elektrokémiai kísérletek, űrjármű-építés és tőzsdeszimulációs játék. Lehet konyhai természettudományos kísérleteket végezni és tűzijátékban gyönyörködni. Bemutatkozik a Gyerekegyetem, lesz szabadulószoba, és betekintést nyerhetünk a villámgyártás mesterségébe.

Minden program ingyenes, viszont sok olyan van, amin helyszűke miatt csak korlátozott számú résztvevőt tudnak fogadni a szervezők. Ezekre a rendezvény honlapján lehet regisztrálni, amíg a helyek be nem telnek. A regisztráció szeptember 8-án, pénteken reggel 7 órakor kezdődik.

Győrben a következő helyszíneken és programokkal várják az érdeklődőket:

Mobilis Interaktív Kiállítási Központ

MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI)

Országos Vérellátó Szolgálat