Győr+
2017.09.09. 11:38

Nők a Bamakón: „Bízunk magunkban és Rozalindában”

A Dakar egyetlen szellemi örököse, így nevezik sokan a Budapest–Bamako Rallyt. Az indulók között lesz egy száz százalékban nők alkotta csapat is, győri résztvevővel.

A megnevezés nem véletlen, hiszen míg a Dakar az évek során az amatőrök versengéséből a profi pilóták és gyártók viadala lett, a Bamako megmaradt annak a színes mezőnyt felvonultató kalandnak, ami a kezdetekkor is volt. Természetesen itt is létezik verseny kategória, de rengetegen vágnak neki a kilencezer kilométeres távnak hétköznapi, utcai autóval, az úgynevezett túraútvonalon, ők adományokat is visznek magukkal Afrikába. Az indulók között lesz egy száz százalékban nők alkotta csapat is, győri résztvevővel.

 

Garai Zsófia és Orbán Marianna együtt vágnak neki a több ezer kilométernek

 

„Budapestről indulunk, majd csaknem négyezer európai kilométer után Afrikában folytatjuk az utunkat. Ha minden jól megy Marokkón, Nyugat-Szaharán, Mauritánián, Szenegálon keresztül jutunk el Gambiába” – meséli a győri Garai Zsófia, aki Orbán Mariannal teljesítené a kihívást. „Mi leszünk az egyetlen színtiszta női egység, hiszen hozzánk tartozik még Rozalinda is. Ő egy 1977-es Mercedes w23 kombi, akiben nagyon bízunk. Reméljük, nem hagy cserben bennünket és kibírja ezt a nem mindennapi megpróbáltatást. A spirit, vagyis ócskavas kategória a miénk, úgy tervezzük, hogy a versenymezőny után 2-3 nappal érünk majd célba, bár a családtagjaink fogadásokat kötnek, hogy mikor robbanunk le úgy, hogy fel kell adnunk a tervünket” – teszi hozzá Zsófia, aki először indul a Bamakón, ellentétben barátnőjével és útitársával, aki már 2015-ben is ott volt a résztvevők között. A kalandnak több mint háromszázan vágnak neki január 12-én, a lányok úgy számolják, hogy 28-án ők is célba érnek. Zsófia és Mariann blogot írnak a kalandról. „Eléggé önironikusak vagyunk, így valószínűleg szórakoztató lesz majd olvasni a sztorikat. Mindketten rutinos utazóknak számítunk, de biztosan lesznek olyan váratlan helyzetek, amire nem tudunk, mert nem is lehet felkészülni. Van bennünk félelem, hiszen veszélyes helyeken megyünk keresztül, de hiszünk benne, hogy nem lesz semmi gond, és életünk egyik legnagyobb kalandja vár ránk.”

 

Fotó: Facebook