Győr+
2017.09.09. 09:36

„Kalandra le!” – új állatok költeztek a győri Füles Bástya

Noha a vakáció véget ért, a Füles Bástya továbbra is tárt kapukkal várja látogatóit. A győri Xantus János Állatkert terrárium részlege új lakókkal gazdagodott, megérkezett hozzánk például Linda, a kétujjú lajhár, Magdi, a sarkantyús teknős és Tibi, a párduckaméleon. Érdekes látványt nyújtanak az ezerlábúink is, ezek az állatok színesítik nyár óta az itt megtekinthető fajok palettáját.

A lajhárok nem túl gyors állatok, ezért ők álcázással bujkálnak a ragadozók elől. A szőrszálaik között két algafajt növesztenek, ennek segítségével bundájuk zöldes árnyalatot ölt. Másik új lakónk Linda szobatársa, Magdi, a sarkantyús teknős. Őt a szerencsésebb látogatóink meg is simogathatják. Ő a harmadik legnagyobb szárazföldi teknősfaj. Etetési időben megtekinthető, hogyan majszolja el kedvenc ételeit, például a salátát vagy az uborkát. Az új párduckaméleonunk, Tibi szintén megtekinthető a pénztár melletti terráriumok egyikében. A terráriumok között a figyelmes látogatóink észrevehetik a botsáskákat is, a vízi agámát, illetve a kézhez szoktatott, afrikai óriás ezerlábút.

Az újoncokon kívül természetesen a régi Bástya-lakók is sok szeretettel várnak mindenkit. Ne feledkezzünk el a doktorhalainkról sem, mivel ők a régi nagy kedvencek, akiket minden látogató kipróbálhat. Kezünket beletéve a vízbe, óvatosan megszabadítanak bennünket az elhalt bőrrészektől. A látogatóink egyéb szolgáltatásainkat is igénybe tudják venni, előzetes egyeztetés alapján. Az egyik az iskolai csoportok fogadása, remek program a gyerekeknek. Közelebbről megismerkedhetnek a királypitonnal, szakállas agámával, madagaszkári bütykös csótánnyal és a görög teknőssel, őket meg is simogathatják. A másik hasonló lehetőség a születésnapi rendezvényünk, ahová az állatszerető iskoláskorú gyerekeket várjuk szeretettel. Az állatsimogatáson kívül izgalmasan és játékosan megismerkedhetnek az itt lakó állatok életmódjával, jellemzőivel, sőt látványetetések részeseivé is válhatnak a kétórás program keretében. A nem mindennapi élmény garantált! Ha felkeltettük érdeklődésüket, térjenek be hozzánk, illetve a honlapon vagy telefonon további tájékoztatót kérhetnek. Mindennap nyitva vagyunk 10–19 óráig.

 

Szöveg és fotó: Xantus-állatkert