Győr+
2017.09.16. 10:24

Világcsúcsra készülnek a győri ördöglovasok a hétvégén – fotókkal!

A Nemzeti Vágta történetének egyik leglátványosabb produkcióját ígéri a Győri Ördöglovas Iskola: a tizedik alkalommal megrendezett eseményen vasárnap, a Hősök terén 50 fellépő 40 lóval mutat be páratlan attrakciót. A győriek világcsúcs kísérletre készülnek, a lovasok egyszerre vágtáznak majd állva a különleges versenypályán.

Tulajdonképpen a Győri Ördöglovas Iskola megalakulásának ünnepe ez a produkció, eddig ugyanis a gyirmóti Rodeo Ranchen csupán egy néhány főből álló kis csapat kápráztatta el trükklovas produkcióival a közönséget. A csapat vezetője, Tóth Szilárd azonban most még nagyobbat álmodott, és a világon soha nem látott produkciót épített fel az elmúlt egy évben. Tóth Szilárd tavaly határozta el, hogy a Nemzeti Vágta idei, 10. jubileumára minden addigi bemutatójukat felülmúló show-műsort álmodik meg a Hősök terére.

 

A csapat

 

„Szeretnék bebizonyítani, hogy nem kor kérdése, hogy képes-e valaki a trükklovaglásra, hiszen aki elég elszánt és szorgalmas, abból ördöglovas válhat, kialakítva ló és lovas között egy olyan kapcsolatot, amire ezt a veszélyes sportot alapozni lehet. A lovak a saját ménesünkből valók, hetven állatból választottuk ki a legalkalmasabbakat. A lovakat egy évig együtt tartottuk, hogy ménesként viselkedjenek” – árulta el a csapatvezető.

 

Hasonló mutatványokra számíthatunk

 

Többen sokáig lehetetlennek hitték a produkció megvalósítását, ezért a vágta szervezői főpróbát kértek, hogy megnézhessék Gyirmóton a csapatot. A győri ördöglovasok bizonyítottak, ott lehetnek tehát hétvégén a Hősök terén.

Tóth Szilárd hangsúlyozta, a győriek produkciója sok szempontból is egyedülálló a világon: a résztvevők fele 18 év alatti, köztük öten mindössze kilencévesek, s van öt negyven év feletti csapattag is. A produkcióban négy angol telivér és négy póni is szerepel. Közel egy éven keresztül heti 5-6 edzést tartottak, komoly családi támogatásra volt tehát szükség a műsor megvalósításához.

A Duna Tv-n a távolból is szurkolhatunk a győrieknek, vasárnap 16.15-től.