Győr+
2017.09.25. 12:30

Hetvenötféle szakkörrel vár a Generációk Háza

A kosárfonás, színjátszás, szakrális körtánc, jóga és ékszerkészítés mellett hetvenféle csoport tevékenykedik a győri Generációk Házában. A művelődési ház tartalommal tele, viszont az Aradi vértanúk úti épületre ráfér a tatarozás.

 

„Augusztusban hétmillió forintból sikerült kicserélni az ablakokat, reméljük, a közeljövőben az épület külső vakolása is megtörténhet” – mondja Kokas Éva, az intézmény igazgatónője. Az egészen pici babáktól a nyugdíjasokig több százan megtalálják itt hobbijukat, hasznosan tölthetik el szabadidejüket. Kézműves- és művészeti, néptánc- és tánc-, ismeretterjesztő, jóga és mozgás, baba-mama és nyelvi programokat kínál a ház.

Újdonság, hogy kifejezetten fiúknak indítanak a vasútmodellező csoport mellett makettező szakkört is, melyhez egy kiállítással szeretnének kedvet csinálni, ami két hétig látogatható.

Az Arrabona Diákszínpad jelenleg öt csoporttal működik, most új tagokat várnak, második és harmadik osztályos gyerekeknek ajánlják a lehetőséget.

Negyedik, ötödik és hatatodik évfolyamos diákoknak tanulást segítő foglalkozásokat szerveznek, a tízalkalmas összejövetelen a gyerekek segítséget kapnak az intenzív tanulás elsajátításához.

Folytatódnak, és újabb érdeklődőket várnak a kosárfonó, a foltvarró, a kerámiaszakkörbe, a felnőtt kézművesműhelybe. Ez utóbbi programban az ékszer-, a népiékszer-készítést és a tűzzománcozást is elsajátíthatják a résztvevők.

Babás-mamás programokból sem lesz hiány, Töreki Zsuzsi foglalkozásai mellett indul a baba-mama jóga, valamint a hordozós kangatraining is.

Idén a házban működő kézművescsoportoknak adnak bemutatkozási lehetőséget a kiállításokon, így megmutathatják alkotásaikat többek között a foltvarrók, a kerámiakészítők, a hobbifestők – tájékoztatott az igazgatónő.

Az idei nagy rendezvények közül kiemelte, az októberi „Tök jó napot”, ahol több száz tököt faraghatnak ki a résztvevők, valamint a decemberi karácsonyváró „Lámpást viszek” című programot, emellett őszi és téli szüneti játszóházakkal is készülnek a gyerekeknek.

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: O. Jakócs Péter