Győr+
2017.09.29. 11:22

Túró Rudival és gyümölcslével várták reggel a bringásokat a Dunakapu téren

Pénteken fél héttől várták reggelivel a biringásokat a Kossuth-híd Dunakapu tér felőli kerékpáros lehajtójánál, a  II. Győri Parkoló Nap keretében.

Az érdeklődés nagy volt, az arra tekerők szívesen fogadták a reggelit, voltak akik tudtak a megmozdulásról és várták a kínálást, de többen voltak azok, akik meglepetten álltak meg és szívesen fogadták az ajándékot. 9 óráig 500 csomag reggelit osztottak ki a szervezők.

Finom reggelit kaptak, akik pénteken kerékpároztak

A Magyar Kerékpáros Klub Győri Szervezete a rendezéssel idén is kitett magáért. Tömböly Tamás főszervező elmonda, a kétnapos programsorozattal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy megmutassák, mennyi mindent lehet csinálni egy parkolóban, ha nem állnak ott autók. Meg kell mutatni, hogy nem csak autóval érdemes közlekedni, hanem Győrben van kerékpáros és gyalogos élet is, ettől élhető egy város.

Sok mindent lehet csinálni egy autók nélküli parkolóban

A kétnapos program lehetőséget kínál arra is, hogy egy kicsit megálljunk, egy kicsit mást csináljunk, mint ami megszokott. A Móricz Zsigmond rakpart parkolójában foci-, és kosárpálya, ping-pong asztal várja a mozogni vágyókat, de lesznek sport versenyek, vetélkedők, GyőrBike-tesztelés, sétahajózás, jetski és flyboard bemutató is.

Ott voltunk az első ecsetvonásnál

A kultúra is teret kap, Malasits Zsolt győri festőművész Szerelem a város felett címmel fest meg a várfal oldalában 16 vásznat, a nagy mű három és fél méterszer négy méteres lesz. Szombaton a Győri Írók, Alkotók Klubjának közreműködésével versfelolvasás, beszélgetéss várja a költészet kedvelőit. Látványosnak ígérkezik a kerékpáros divatbemutató és a kalapos felvonulás is. A két nap alatt ingyenes kerékpár- átvizsgálást, szerelést, beállítást is tartanak.

 

Részletes program itt olvasható.

Földvári Gabriella