Győr+
2017.10.02. 12:42

Kezdődnek az országos könyvtári napok

Előadásokkal, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozóval, játékokkal, vetélkedővel, konferenciával, kiállítással, zenés-verses esttel, valamint nyílt nappal és tematikus helyismereti sétával várja október első hetében az érdeklődőket a megyei könyvtár.

Idén október első hetében zajlik az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat, melyhez október 2. és 7. között a győri Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér is csatlakozott.

Különböző témákban hallhatnak és láthatnak előadásokat az öt nap alatt az érdeklődők. Nagy Róbert főlevéltáros Győr szőlőskertjéről, Horváth Ferenc, a könyvtár egykori közművelődési osztályvezetője az irodalmi művekben fellelhető  boldogságról, Borbély Csaba, a Szent István Egyetem Rovartani Tanszékének okleveles növényorvosa a hazai vizeink rovarvilágáról, dr. Lanczendorfer Zsuzsanna etnográfus Népdalaink jelképeiről és szokáshátteréről mesél.

Likó Marcell, a Vad Fruttik együttes frontembere mutatja be a Bunkerrajzoló című saját könyvét, Légrádi Ildikóval dr. Horváth Sándor Domonkos, a könyvtár igazgatója beszélget a Szerelemkonyháról.  „Őrzöm a parazsat és mérem a világot” címmel a Hangraforgó Klub programja, valamint Sarmaság László festőművész jubileumi tárlata nyílik.

Október 4-én szerdán Nyílt napot hirdetnek a könyvtár központi épületében (Herman Ottó u. 22.) és a Kisfaludy Károly Könyvtárban (Baross Gábor u. 4.) minden részlegben, melynek során csoportoknak tartanak vezetést az intézmény nem nyilvános helyiségeiben, de egyéni látogatók is bekukkanthatnak az őket érdeklő helyekre, hogy betekintést nyerjenek a könyvtár kulisszatitkaiba, illetve a háttérmunkálatokba. Az érdeklődők megismerhetik például a Kisfaludy Könyvtárban a Muzeális Gyűjteményét és a Digitális Szolgáltatások Osztályát is. A nap folyamán minden ötödik beiratkozónak és ötvenedik látogatónak egy kis ajándékkal is kedveskednek a könyvtárosok!

Az Országos Könyvtári Napok győri zárásaként október 7-én szombaton Könyvtártól könyvtárig: Győr könyvtáros szemmel címmel tematikus helyismereti sétára invitálják a látogatók. A sétát Antaliné Hujter Szilvia és Galambos Krisztina tájékoztató könyvtárosok, dr. Horváth József, az intézmény igazgatóhelyettese, valamint Orbánné dr. Horváth Márta nyugdíjas könyvtáros, helytörténet-kutató vezeti

 

Részletes program itt.