Győr+
2017.10.05. 13:25

Birtokba vehetik a gyerekek az új Erzsébet ligeti játszóteret

A népszerű Erzsébet ligeti játszótér 14 millió forintból újult meg. A fejlesztésből 12 milliót egy neves plakátcég, közérdekű kötelezettség vállalásként finanszírozott, ezt egészítette ki saját képviselői keretéből a körzet önkormányzati képviselője.

Kovács Tamás képviselő az avató rendezvényen elmondta: fontos, hogy minden évben megújuljon valami a ligetben, most a játszótér lett szebb, praktikusabb és biztonságosabb. A körzet önkormányzati képviselője adta át hivatalosan, az Erzsébet ligetben található és most szinte teljesen megújult játszóteret a gyerekeknek. Kiemelte, a park egy igazi közösségi tér, évszaktól függetlenül minden korosztály számára, ezért fontos, hogy minden évben megújuljon valami.

– Ez a park fontos az itt élőknek, de a város számára is. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy minden évben megújuljon valami, most éppen a játszótér lett szebb, praktikusabb és biztonságosabb – mondta el Kovács Tamás. A 14 milliós fejlesztésből 12 milliót egy neves plakátcég vállalt magára, közérdekű kötelezettség vállalásként. A társaság számára évek óta fontos, hogy javítsa a győriek életterét, most éppen egy játszótér felújítás támogatásával.

Samu Tímea és Kovács Tamás

 

– Mi nem egyszerű plakátcég vagyunk, hanem egy olyan társaság, amelyik a városért, a városi élet minőségéért szívesen áldoz. Most éppen 12 millió forinttal támogattuk ennek a szép játszótérnek a megvalósulását – hangsúlyozta Samu Tímea, a JCDecaux Hungary társ vezérigazgatója.

A park játszóterére új eszközök kerültek, de a környezet is megszépült.
– Több új játék került ki, de a játszótér környezete is teljesen megújult, biztonságos esési felületeket alakítottunk ki, bokrokat ültettünk, padokat és szemeteseket helyeztünk ki a területre – hangsúlyozta Nagy Csaba, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere. A modern játszóparkot az Erzsébet ligeti óvoda kis óvodásai azonnal birtokba is vették. De nem csak ők, hanem a környéken élő családok is nap, mint nap használják majd a város legújabb, minden igényt kielégítő játszóterét.

 

 

Zombai-Kovács Ákos
Fotó: O. Jakócs Péter