Győr+
2017.10.06. 17:28

Minden nap vár a Rómer Ház

Mára már minden napra jut valamilyen esemény: koncert, mozi, színház, kiállítás, klubfoglalkozás a Rómer Házban, amikből mindenki megtalálhatja a neki tetsző programot.

A felújított kerthelyiségben a nyáron sokan töltötték szabadidejüket, például a filmvetítéseken. Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválhoz kapcsolódva, nagysikerű akusztikus koncertsorozat részesei lehettek a helyi és külföldi sportolók, és a #szerdák is nagy népszerűségnek örvendtek, a lazulós, táncolós bulikkal. „A nagy érdeklődésre való tekintettel, ez utóbbi programot ősztől kéthetente szerdánként folytatjuk” – mondta el Takács Krisztián, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kommunkációs és marketing csoportvezetője, aki felelevenítette a nyár eseményeit és beszámolt az ősz programkavalkádjáról. A multifunkcionális ifjúsági tér az elmúlt két évben megújult, gazdag és színes eseményeivel beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a fiatalok egyik közkedvelt találkozási helye lett.

Az ősz Burger Péter „Első sorban” című fotókiállításával indult, a házba betérők az elmúlt két év koncertjeinek legizgalmasabb pillanatait láthatják a tárlaton. Szilveszterig minden pénteken és szombaton lesznek koncertek, a hazai könnyűzenei élet legjava lép majd fel – ígérte a csoportvezető. Újdonságként jazz-esteket tartanak, a műfaj világhírű előadói mutatkoznak be október 18-tól, kéthetente, öt alkalommal a Rómer Házban.

Folytatódnak a népszerű mozis programok, ahol főleg új magyar és európai művész-, szerzői, játék-, dokumentum- és animációs filmeket vetítenek. Az Import Impró Társulat és a RÉV Színházi és Nevelési Társulat újabb színházi darabokkal lepi meg nézőit. Hétfőnként pedig kvíz-estek várják a szellemi felfrissülésre vágyókat.

Szintén újdonságként említette Takács Krisztián, a testet és lelket egyaránt karbantartó Futókalandokat. Az érdeklődőket keddenként 18:15-kor várják közös futásra, melynek a rendszeres sportolás és közösségépítés mellett a végső célja a jövő évi UltraBalaton maratoni futóversenyen való részvétel.

Most szombaton először ünneplik meg a házban az állatok világnapját, melyre várják a házi kedvenceket gazdijaikkal közös fotózásra, kiállításra, előadásra, és kutyás kiegészítők készítésére.

 

Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor