Győr+
2017.10.09. 14:19

Isten önnel Aradszky művész úr!

Ma reggelre söpört végig az országon a hír, hogy a kiváló táncdalénekes, a mindig vidám Aradszky László örökre elhagyta a földi színpadokat. Búcsúzunk tőle, talán legsikeresebb dalaival.

Ő volt az a magyar énekes, aki még a Császárt, azaz Albert Flóriánt is megénekeltette – Nem, is olyan nagy dolog a foci – illetve nyíltan vállalta, hogy Fradi van a szíve helyén. Most már közösen rúgják a labdát, ahová Komár Laci is be-beszáll. Az égi énekeseket sajnos egyre nehezebb lenne felsorolni, s sajnos ma reggel Aradszky Lacival is gazdagabb lett a mennyei Táncdalfesztivál és kevesebb a magyar könnyűzene.

S bár sokan vannak úgy, hogy Aradszkyról a Nem csak a húsz éveseké a világ című sláger ugrik be, munkássága sokkal nagyobb és színesebb, így pár dalt mi is összeszedtünk, hogy méltóképpen emlékezzünk meg az egyik lemosolygóbb és legvidámabb magyar énekesről.

Első igazán átütő sikerét a Dobos Attila-Szenes Iván tollából született Isten véled Édes Piroskám című dallal érte el, amely az 1966-ban igazi üstökösként ragyogott fel, s meghozta a magyar hanglemezgyártás első aranylemezét. A másik szerzőóriással S. Nagy Istvánnal együtt megalkotott Pókháló van már az ablakon szintén elérte a százezer feletti eladott példányszámot.

 

Egy évvel később az Annál az első ügyetlen csóknál című örökzöldjénél lett minden kamaszlány végérvényesen szerelmes. Sikert sikerre halmozott amerre fellépett, őszinte és nyitott előadásmódja könnyen megnyitotta az emberek szívét.

S bár sokáig külföldön élt, senki nem felejtette el, élete végéig szívesen hívták fellépni, Győrben is számos alkalommal szórakoztatta a közönséget. Legutoljára szombaton tartotta kezében a mikrofont, az akkori utolsó dallal búcsúzott el a végleg a közönségétől. Aradszky László 83 évet élt, mi pedig örökre megjegyeztük: Nem csak a húsz éveseké a világ…

Aradszky László utolsó győri fellépéséről IDE kattintva olvasható a beszámoló

HAK
Fotó: MTI