Győr+
2017.10.10. 11:11

Hamarosan Könyvszalon!

Sokan készülnek már az idei győri könyvünnepre. A Győri Könyvszalon programjai összeálltak, a szerzők új kötetei megjelentek, vagy a nyomdában varnak sorukra, a kiadók is összekészítették legújabb kiadványaikat, melyeket november 17 és 19 között mutatnak be Győrben.

A Győri Könyvszalon az elmúlt 15 év alatt a város emblematikus rendezvényévé vált. A könyv, az olvasás valódi ünnepévé. Az eseménynek otthont adó Győri Nemzeti Színház három napra újra az irodalom, a könyvek, a zene, az információ központjává válik, számos könyvkiadó, és több helyszínen száznál is több különféle kulturális program várja a közönséget.

 

Kortárs szépíróink közül többen is ellátogatnak az idei Szalonra. A teljesség igénye nélkül ajánljuk az irodalombarátok figyelmébe: Benedek Szabolcs, Czigány György, Gerlóczy Márton, Háy János, Karafiáth Orsolya, Kukorelly Endre, Tóth Krisztina.

A Könyvszalon megnyitója és a Művészeti Díj átadására november 17. péntek 11 órakor lesz a Győri Nemzeti Színházban. Ma már nem titok, az ide díjazott Sándor György Kossuth-díjas előadóművész, humoralista.

Az ünnepi műsorban közreműködi Gerendás Péter Liszt Ferenc-díjas előadóművész. Ekkor hirdetik meg a Kortársasjáték című drámaíró versenyt is, melyre a meghívott szerzők: Pozsgai Zsolt, Szálinger Balázs és Zalán Tibor.

Részletek itt.

 

F.G.

Fotó. Győri Könyvszalon