Győr+
2017.10.10. 14:00

Megáldották Győrben az állatokat

Az Állatok Világnapja alkalmából ismét megáldották a győri állatkert lakóit, valamint azokat a házikedvenceket, akiket a gazdájuk elvitt a hétvégi ünnepségre.

A Xantus János Állatkert hagyományos, családias hangulatú rendezvényén nem csak az intézmény lakói, hanem a házi kedvencek is részt vehettek. Így a teve, a kakas, és a piton mellett, a kutyákat is megáldották Assisi Szent Ferenc ünnepén. A rendezvényt több kísérő program is színesítette, így az állatkert ismét tartalmas időtöltést kínált a látogatóknak.

Az Állatok világnapjának legfontosabb üzenete, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő természettel és az élőlényekkel, mivel emberként ezeket már annyira magától értetődőnek vesszük, hogy sajnos hétköznapjainkban egyre kevesebb szó esik az állat és növényvilág tiszteletéről és a felelős állattartás fontosságáról.  Az Állatok Világnapját 1931 óta ünnepeljük, ezen a napon az állati lét minden formáját köszöntjük. mert ez a nap, Assisi Szent Ferencnek, az állatok és a természet pártfogójának is az ünnepnapja. A világ minden táján az október negyedikéhez legközelebb eső vasárnapon a templomokban is megáldják az állatokat.