Győr+
2017.10.15. 17:03

Világslágerek Szulák Andreától

Világslágerek nagyzenekari kísérettel - jótékonysági hangversenyt tart a Fehérbot Nemzetközi Napja alkalmából a Győri Filharmonikus Zenekar és az Első Győri Lions Klub a vakok és gyengénlátók megsegítésére október 16-án 19 órától a Richter teremben

A könnyűzene mára klasszikussá vált, nosztalgikus emlékeket idéző örökzöld melódiáinak világában a műfaj hazai nagyasszonya, a csodálatos hangú, bámulatosan sokoldalú Szulák Andrea kalauzolja a hallgatóságot, a zenekar és Silló István karmester társaságában.

Mit jelent Szulák Andrea számára a társadalmi szerepvállalás?

Én művészként és magánemberként is nagyon fontosnak tartom, hogy odafigyeljünk másokra. A saját eszközeimmel veszem ki részem a társadalmi felelősségvállalásból, előadóművészként jelezni tudom a részvételemet, a győri koncert is ennek lesz ékes példája.

A Győri Filharmonikus Zenekarral és Silló István karmesterrel való együttműködése nem most kezdődött.

Barátságunk még abból az időből fakad, amikor rendszeresen játszottam a Győri Nemzeti Színházban, néhány zenész barátom innen ismerős nekem. Silló István pedig hosszú éveken keresztül volt dirigensem a Budapesti Operettszínházban.

Mi az, amit a zenekar és az énekes ebben az együttműködésben meg tud mutatni a közönségnek?

Ezekkel a koncertekkel egy másik arcát tudja megmutatni a zenekar és a szólista is. Nekem ez rendkívül fontos és izgalmas feladat, hiszen ötven zenész előtt énekelhetek, mindenképpen nagy kihívás teljesítményileg és zeneileg is. A zenekarnak pedig, akik egész évben komoly, fontos és nehéz műveket interpretálnak, ez egy zenei kirándulás.

Úgy hírlik, a zenekar szeret Szulák Andreával fellépni.

Igen, ezt én örömzenélésnek élem meg. De ha ez a Győri Filharmonikusok részéről is így van, az több mint öröm, akkor az egy csodának a megszületése. És bevallom, én már nagyon régen vágytam erre a csodára. Két éve koncerteztünk együtt a zenekarral, azóta ők világsztárokkal léptek fel, én pedig teszem a dolgom a színházakban, a koncertpódiumokon. A két évvel ezelőtti koncertünk azért is maradt meg bennem, mert az est végén az ötven zenészből legalább negyvenen azt mondták: „de kár hogy vége, mikor jössz újra?” Egy énekesnek ennél nagyobb kitüntetés nem kell. Amikor a zenekar szinte közönséggé tud válni, az nagyszerű pillanat, az nagyon jó érzés.

Milyen dalok szerepelnek a repertoárjában?

Világslágerek, musical részletek, örökzöldek, sanzonok – széles a paletta. Felcsendül a műsorban többek között a My fair lady, a Hello Dolly, a La vie en rose, a Könnyű álmot hozzon az éj, a Zene nélkül mit érek én, a New York, New York.