Győr+
2017.10.19. 11:41

Győrnek saját társasjátéka van

Szórakozva ismerhetjük meg Győr nevezetességeit, történelmét, kultúráját és egyéb értékeit egy győri társasjáték segítségével.

Az izgalmas, de egyben oktató játékot csütörtökön mutatta be a fejlesztő dr. Bukovics Ádám, a Széchenyi István Egyetem tanára a Látogatóközpontban.

Elmondta, lokálpatriótaként, a város iránti szeretete késztette arra, hogy ilyen módon népszerűsítse Győrt. Először egy útikönyvet írt, aztán a társasjáték elkészítése mellett döntött, amellyel játszva  mutathatja be értékeinket, tradícióinkat. A játék érdekessége, hogy egy „Mini útikönyv” is tartozik hozzá, amely a kártyákon lévő nevezetességekről ad bővebb információt. Mobiltelefon vagy tablet segítségével az QR kódok használatával pedig további érdekességek, fényképek és videók érhetőek el az adott nevezetességről.

A játék célja, a győrieket, a városunkba látogató turistákat játszva megismertetni Győrrel, a gyerekeket pedig ezáltál szeretné lokálpatriotizmusra nevelni – emelte ki a fejlesztő.

Csobayné Pintér Éva idegenvezető az eseményen kifejtette: a négy éve vezetett tematikus séták során Győrt minél előnyösebben szeretnék bemutatni.  Ezentúl már nem csak az élményt, hanem a kézzel fogható játékot is hazavihetik a vendégek és otthon bemutathatják családjuknak, barátaiknak Győrt. A Győr Városszeretők társasjátékot angol nyelven is megjelentették.

A társasjáték a Látogatóközpontban vásárolható meg, vagy a saját honlapján rendelhető meg. A fejlesztő kisiskolás kortól ajánlja, két-hat játékos játszhatja.

Jó hír azoknak, akik vásárlás előtt kipróbálnák, megnéznék a játékot, az adventi időszakban szombat délutánonként a Baross úti Látogatóközpontban megtehetik.

 

Földvári Gabriella

fotó: Marcali Gábor