Győr+
2017.10.20. 11:55

Busz hajtott egy vonatnak Kónynál

A Győr+ információi szerint az eset nem sokkal 11 óra után történt, a Kóny közelében található vasúti átjárónál. Szerencsére senki nem sérült meg komolyan.

Friss információ:

Összeütközött a Kóny és Enese közötti vasúti átjáróban egy menetrend szerint közlekedő, helyközi autóbusz a Sopronból Budapestre közlekedő InterCity mozdonyával ma 11.10-kor. A baleset során az autóbusz hátsó része sérült, a busz utasai közül hárman könnyű sérüléseket szenvedtek. A helyszínelés ideje alatt áll a vonatforgalom az érintett szakaszon, az utasokat Enese és Csorna között, várhatóan 15 óráig vonatpótló autóbuszok szállítják. A baleset körülményeinek vizsgálata folyamatban van –  tudtuk meg Rázó Lászlótól, GYSEV Zrt. sajtószóvivőjévtől.

Délután 4 órakor helyreállt a vonatközlekedés az érintett szakaszon.

 

Olvasónktól kaptunk képet, mikor Győrben szállították a sérült autóbuszt

 

Korábban írtuk:

Az elsődleges információk szerint a vonaton tartózkodó százkét ember közül senki nem sérült meg, a buszon tartózkodó kilenc ember közül hárman megsérültek, ezért őket a mentők kórházba szállították.

Összeütközött egy személyvonat és egy autóbusz a Kóny és Enese közötti vasúti átjáróban. A balesethez a csornai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a műszaki mentést. A vonat és a busz utasait a mentők vizsgálják – jelentette a katasztrófavédelem.

Információink szerint a vonat a busz hátuljával ütközött, három ember könnyebben megsérült.

A műszaki mentés jelenleg is tart, illetve a Kóny felé vezető utat teljes szélességében lezárták, kérjük az arra közlekedők türelmét és figyelmét.

A vasúti közlekedésben is késésekre lehet számítani, mindenki kalkuláljon vele!

Gy+