Győr+
2017.10.21. 09:23

„Őszi nyár” az állatkertben

Idén is kegyes hozzánk az időjárás, ezért a szép napos őszi időben is érdemes kilátogatni a győri Xantus János Állatkertbe.

Itt a gyönyörű színekben pompázó természet és a cseperedő állatkölykök fogadják az érdeklődőket. Baby bumm volt ugyanis először a szamaraknál, ahol két csikó, egy csődör és egy kanca is cseperedik, majd a Dél-Amerika kifutóban, ahol a múlt héten kisláma született. Igen mókás látványt nyújt a barna nyurga teste és a sötét színű fejecskéje, ami, mint egy fura fekete halloween maszk díszíti a fejét.

 

Kisláma született

 

Ha tehetik, a nyugodt, derűs napfényben a makikifutó padjain ülve is töltsenek vidám perceket a gyűrűsfarkú társasággal, akik mintha jógáznának, a nap felé fordulva, kitárt karokkal, boldogan „meditálnak”. Érdemes közvetlenül is megfigyelni a fiatalok közös játékát, és a napsütést élvező makik békés közelségét. A nagy sikerű „Kalandozoo” programunkhoz is már csak októberi hétvégéken csatlakozhatnak. Jöjjenek el, ha szeretnének egy kicsit a kulisszák mögé látni, és sok érdekes információt megtudni az állatainkról. A programunk különlegessége, hogy szakavatott kollégánk vezetésével járhatják be az állatkertet, ahol látványos etetésekkel kísérve hallhatnak meglepő történeteket és sok érdekességet az itt élő állatokról. Munkatársunk mesél az adott fajról, elmondja, hogy mi történik a kifutóban, és kérdezhetnek is lehet tőle. A vezetés alatt meg is etetünk több itt lakó állatot, délelőtt a tapírokat és az apellákat. A délutáni túrán pedig, Gizit, a vidrahölgyet, az ormányos medvéket, a páviáncsapatot és Sidet, a cuki lajhárbébit. A programunk alatt megtekinthetik a látványos Zoo Showt is. Hogy senki se maradjon le róla, két túrát is indítunk naponta, egyet délelőtt, és egyet délután. A vezetések a jegypénztárunktól indulnak. A délelőtti kaland 10.20-kor, a délutáni pedig 14 órakor kezdődik.

Az örökbefogadó szülőknek sem kell már sokat várni, november 5-ére, vasárnapra invitáljuk az idei szülőket, hogy velünk együtt töltsenek egy izgalmas délelőttöt vagy délutánt. További információkért, kérjük, keressék fel honlapunkat, a www.zoogyor.com-ot, vagy telefonon is érdeklődhetnek kollégáinknál.

Mindenkit vár az állatkert!

 

Szöveg és fotó: Xantus-állatkert