Győr+
2017.10.20. 13:46

Győri Staféta: futás az ’56-os hősökért

„Ha a múltunk szereplőire nem emlékszünk, a jövőnket sem igazán fogjuk ismerni” – magyarázta a Győr+ Televíziónak a péntek délelőtti ünnepi futás egyik jelentőségét vitéz Horváth Csaba, a rend magyarországi országos törzskapitánya.

A Győri Staféta nevezetű futást idén tizenötödik alkalommal rendezték meg, hogy az ifjúságban erősítsék a hazafiasságot – hangsúlyozta Dr. vitéz lovag Czapáry-Martincsevics András, a Magyar Nemzetőrség “Török István” Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének elnök-parancsnoka.

A verseny előtt ünnepi megemlékezést tartottak az emlékműnél

A Bem téri felújtott futópályán több mint húsz középiskola diákjai gyűltek össze, hogy tisztelegjenek az első és második világháborús vitéz hősök, valamint az ’56-os mártírok előtt. Horváth Csaba, az egyik rendező elmondta, a diákok tízfős csapatokban mérhették össze tudásukat 600 méteres váltó futásban.

A hősökért futottak a versenyzők

A győzelmet és a vándorserleget a Pattantyús iskola, szerezte meg, második
a Baross, míg a harmadik, a Lukács iskola csapata lett.

A győzelmet és a vándorserleget a Győri Műszaki SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szerezte meg, második a Győri Szolgáltatási SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Ügyviteli Szakgimnáziuma, míg a harmadik a Győri Műszaki SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziumának csapata lett. Az eseményt Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata is támogatta, fővédnöke Radnóti Ákos alpolgármester volt.

A Győri Stafétáról bővebben a péntek esti Győr+ Híradóból informálódhatnak!

 

Bodrogi Sára