Győr+
2017.10.25. 06:02

Forgalomelterelés a 83-as főúton

2017. október 25-től a forgalomterelés módjában változásra kell számítania az M1 autópálya csomópont térségében a 83-as főúton utazóknak.

 

A 83. sz. főút Győr bevezető szakaszának 2017 augusztusában megkezdett 2×2 sávos kapacitásbővítő átépítése a tervezett ütemben halad. A szeptemberben kiépített forgalomkorlátozással (M1 autópálya csomópont lezárása, a 83 sz. főút 2×1 sávra történő szűkítése) a bontási, régészeti feltárások, kerítés- és töltésépítés, a támfalvédő szegély építése és a kialakított körforgalmak útpálya betonozási munkái befejeződtek.

A további előrehaladás érdekében az M1 autópálya csomópont térségében a 83-as főút teljes elterelésére van szükség a Királyszék út irányába. Ezért 2017. október 25-től a forgalomterelés módjában változásra kell számítania az arra utazóknak.

A 2017. október 25-én délelőtt kezdődik meg a forgalomterelés kiépítése, mely alapján a 83-as út teljes forgalmát a Királyszék útra terelik el. A jelzőlámpákat a 83 sz. főút – Királyszék utca és a „Decathlon áruház” csomópontjában sárga villogó üzemmódba kapcsolják át a szakemberek.

A Királyszék utca és a Metró áruház bekötő úti csomópontjában ideiglenes körforgalmat alakítanak ki, hogy a 83 sz. főút forgalma a Metró áruház bekötőútján keresztül vissza tudjon térni a 83-as sz. fő útra.

A közlekedők tájékozódását a kihelyezett sárga hátterű jelzőtáblák, illetve ideiglenes útburkolati jelek segítik. A forgalomterelés tervezetten karácsonyig érvényben marad.