Győr+
2017.10.25. 13:41

Továbbra is előzetesben marad a rendőrgyilkosság gyanúsítottja

A Győr Járásbíróság nyomozási bírája az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2017. december 27. napjáig meghosszabbította a sajtóban csak „bőnyi rendőrgyilkosságként” emlegetett ügy gyanúsítottjával szemben elrendelt előzetes letartóztatást – közölte dr. Havasiné dr. Kulcsár Petra, a Győri Törvényszék sajtószóvivője.

A bíróság a gyanúsított meghatalmazott védői által előterjesztett előzetes letartóztatás megszüntetése iránti indítványt elutasította.

A bíróság az ügyész indítványát részben megalapozottnak találta és határozatának indokolásában rámutatott arra, hogy a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény jelentős tárgyi súlya, valamint a gyanúsítottnak az előzetes letartóztatást megelőző életvitele és az esetkor tanúsított ellenálló magatartása miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

A bíróság az eljárás nehezítése – mint a kényszerintézkedés fenntartását megalapozó ok – kapcsán úgy foglalt állást, hogy a nyomozati eljárás lezárultával a gyanúsított már nincs abban a helyzetben, hogy az eljárást, a beszerzett bizonyítási iratokat bármilyen módon módosítsa. A terhelt által folytatott életvitel, az általa is elismerten folytatott katonai, félkatonai gyakorlatok, ehhez kapcsolódóan a lőfegyverrel és lőszerrel kapcsolatos viszonya azonban mind abba az irányba mutatnak, hogy az előzetes letartóztatásnál enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása vagy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a bűnismétlés veszélye fennáll.

 

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és vezető védője pedig fellebbezést jelentett be.