Győr+
2017.10.25. 16:50

Tablettel segíti a tanulást a győri Borsodi

A hatékony és élményszerű tanulást ösztönözve, digitális tananyagot és tableteket adott át a Borsodi Cégcsoport szerdán 27 diáknak, az Ipari Parkban lévő telephelyén. A diákokat jövőbeni potenciális munkavállalóknak tekintik, ezért is segítik az utánpótlásképzést.

A Borsodi Cégcsoport 2008 óta foglalkozik diákok gyakorlati képzésével. A folyamatos fejlődés és innováció, illetve a szakember-utánpótlás biztosítása céljából a társaság egyetemi és középiskolai szinten egyaránt tesz lépéseket. Az elmúlt közel tíz évben 56 tanuló választotta a céget gyakorlati helynek és közülük többen az egyedi gépalkatrészeket gyártó cég munkatársai lettek.

 

Jobbról balra: Horváthné Borsodi Mónika ügyvezető igazgató és Borsodi László alapító tulajdonos elkötelezettek az utánpótlásképzés mellett

 

Szerdán egy szakmai kirándulás keretében találkoztak egymással a kisújszállási és a győri diákok a Borsodi Műhelyben, majd a szombathelyi telephelyen is megismerkedhettek a családi vállalkozással. A tableteket Horváthné Borsodi Mónika ügyvezető igazgató adta át. Előtte elhangzott: a profi termelés, a fejlődés mellett is elkötelezettek, a technikával lépést tartva kell segíteni a diákok képzését. 2017 fontos mérföldkő a Borsodi Műhely Kft. tanulóképzésében: új, digitális tananyagot dolgoztak ki a diákok számára. A tananyagba bekerültek olyan, ma már nélkülözhetetlen szakmán túli kompetenciák is, mint például a pénzügyi alapismeretek. A tananyag szakmai része beágyazott oktató videókkal, animációkkal, illetve szakmai hivatkozásokkal bővült. A tananyagot tableteken, okostelefonokon offline is el lehet érni. Az anyaghoz a Borsodi 27 diák számára tabletet is biztosított.

Z. A.

Fotó: Marcali Gábor