Győr+
2017.10.26. 17:14

Lopás nulla, rongálás csak elvétve – Újabb állomásokkal bővült a GyőrBike

Már az adyvárosi tónál és az Újvárosi Művelődési Központnál is bérelhetnek kerékpárt a győriek és a turisták. A GyőrBike Közösségi Bérkerékpár Rendszer fejlesztésére csak idén 22 millió forintot fordítanak – jelentette be szerdán Radnóti Ákos alpolgármester az adyvárosi tónál levő dokkoló előtt.

Ebbe az összegbe négy állomás fér bele. Az EYOF idején nyílt meg az első idei fejlesztésű állomás, ezt követte a Plázával szemben, illetve Újvárosban, a művelődési központnál levő. A sort negyedikként a Mobilisnál levő dokkoló zárja, ennek átadása novemberben várható.

„Két év alatt negyvenmillióért fejlesztettük a GyőrBike-ot, s ha a Mobilisnál levőt is átadjuk, összesen 31 helyen lehet a városban kerékpárt bérelni” – fogalmazott Radnóti Ákos. Újdonságként megjelent három elektromos kerékpár is, gondolva az idősebbekre, akik nehezebben boldogulnak a hagyományos kerékpárral. Ezekből egyelőre három áll rendelkezésre, s tarifájuk megegyezik a hagyományos kerékpárok bérlésének árával.

Az alpolgármester hangsúlyozta is azt, az a cél, hogy minél többen használják a kerékpárokat. Úgy tűnik, a népszerűségük töretlen. Nagy forgalmat bonyolít le az egyetem környékén levő dokkoló, de hasonlóan erős az autóbusz-pályaudvar és vasútállomás közelében levő kölcsönző is.

Az üzemeltető Cycleme Bérkerékpár Rendszerek Kft. ügyvezetője Fóti Balázs kérdésünkre elmondta, a győriek felelősen bánnak a biciklikkel, lopás nulla, rongálás pedig elvétve fordul elő.

 

Szerző: Koloszár Tamás

Fotó: Marcali Gábor