Győr+
2017.10.30. 12:58

Vádemelés a győri rabló ellen – VIDEÓ!

Vádemelési javaslattal zárult annak a győri gyanúsítottnak az ügye, aki megkötözött és kirabolt egy 65 éves helyi nőt – olvasható a police.hu-n.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytatott egy 52 éves győri lakos ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

2016. december 21-én 20 óra 30 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy maszkot viselő ismeretlen férfi megkötözött és kirabolt egy 65 éves győri nőt. A gyanúsított egy alkalommal – feltehetően akarata ellenére – lőtt egyet a nála lévő pisztollyal, majd egy zárt állapotú páncélszekrényt magához vett és elhagyta a házat. A lövés következtében nem sérült meg senki.

A helyszínre érkező rendőrök a – továbbra is zárt – széfet megtalálták az ingatlan udvarán, de az elkövető elmenekült. A nyomozók széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatást követően beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható M. Gusztáv 52 éves győri lakost. A férfit – a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének bevonásával – 2017. március 8-án elfogták és a megyei rendőr-főkapitányságra előállították.

A rablót – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként kihallgatták és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amit a Győri Járásbíróság 2017. március 10-én elrendelt.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.