Győr+
2017.11.09. 10:11

A Káptalandomb régen és most

Számos pályázat érkezett a Szent László Látogatóközpont és a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum által meghirdetett A Káptalandomb régen és most című fotópályázatra, melynek ünnepélyes díjátadójára és a beérkezett pályaművekből összeállított tárlat megnyitására szerdán került sor a Püspökvár-Toronykilátójában.

Csurák Erzsébet, a múzeum közművelődési és kommunikációs osztályának vezetője a megnyitón hangsúlyozta, a pályázattal azt szerették volna reprezentálni, hogy a Káptalandomb régi értékei, a hagyományai felvillantása mellett, hogyan gondolkodnak az emberek a mai szakrális térről.

 

Ezen a tárlaton összehasonlítható a régmúlt és a ma emberének gondolkodása a pillanat művészetén keresztül. Egyértelmű, hogy a pályázók arra törekedtek, hogy nyomot hagyjanak, hozzátegyenek valamit ahhoz az értékrendhez, melyet a Káptalandomb őriz – emelte ki a szakember.

A tárlaton munkatársunk, Marcali Gábor fényképe is látható, valamint Bögi Tamás, Gintli Dávid, Gerencsér Alexandra, Herbert-Radó Ágnes, Kállai István, Móricz Gábor, Nemes Zoltán ‘mettor’, Németh Péter és Száva István fotóit csodálhatjuk meg az archív felvételek között.

 

A 25 év alattiak kategóriájában Gintli Dávid (Fehértó), a 25 év feletti kategóriában Móricz Gábor (Győr) fotóját ítélte legjobbnak a zsűri. Különdíjban részesült Németh Péter (Nagykanizsa).

 

A tárlat 2018. január 7-ig látogatható.

Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor