Győr+
2017.11.15. 14:11

Vicces ‘pedikűr’ a bástyában

Habár beköszöntött a csípős november, a győri belvárosi Füles Bástyában továbbra is az Amazonas trópusi éghajlata uralkodik; érdemes tehát az átfázott tagokat kazamatánkban felmelegíteni, miközben számos nagyszerű élmény részesei lehetnek a látogatók.

Szakavatott kollégáink szeretettel várják csoportok és családok érkezését is; míg előbb említetteknek bejelentkezés szükséges, utóbbiak bármikor betérhetnek egy tartalmas és élvezetes nap eltöltésére. Az ott lakó állatokkal való közvetlen találkozás garantált; simogatásra váró jószágaink között szerepelnek madagaszkári bütykös csótányaink, görög teknőseink, szakállas agámáink, királypitonjaink, Magdi, a sarkantyús teknős és Zoli, a leguán is.

A “pedikűrre” vágyó vendégek a különlegességnek számító terápiában részesülhetnek a doktorhalak több százra bővült rajának köszönhetően. Az Indiai-, valamint Csendes-óceántól kezdve a Nagy-korallzátonyig előforduló doktorhalakat feljegyzések szerint évszázadok óta használják gyógyításra; maga makedóniai Nagy Sándor is élt a lehetőséggel. A halak „falatozás” közben nemcsak a felesleges hámréteget távolítják el, hanem enzimeket tartalmazó váladékot is fecskendeznek a bőrbe, így számos bőrbetegség – mint például az ekcéma, a pikkelysömör vagy akár a gombás elváltozások – esetében hatékony terápiát jelenthetnek. A látogatók kezüket az akváriumba dugva kipróbálhatják, milyen is ez a különleges “pedikűr”.

Nincs más hátra, mint megszerezni az élményt: KALANDRA LE!

Programjainkról további információt a www.fulesbastya.hu weboldalon találhatnak.

 

Szöveg és fotó: Xantus-állatkert