Győr+
2017.11.16. 10:44

Újabb bringaút újult meg Adyvárosban

Idén több mint két kilométer hosszon újultak meg a már meglévő kerékpárutak Győrben.

Csütörtökön egy újabb szakasz felújításáról számolt be Radnóti Ákos alpolgármester, Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet vezetője és Gancz Tamás, a városrész önkormányzati képviselője. Elhangzott, a most felújított Tihanyi Árpád út, Ifjúság krt. és Földes Gábor utca közé eső szakaszán, közel 40 éves burkolatot cseréltek le, teljes pályaszerkezet cserével.

 

Gancz Tamás önkormányzati képviselő, Radnóti Ákos alpolgármester és Prédl Antal intézményvezető


Prédl Antal kiemelte, városszerte folyamatos a kerékpárutak felújítása 2013 óta. Korábban megújult már a Szigethy Attila út, Tihanyi Árpád út, a Kálvária út, a Mártírok útja és a Hecsei úti felüljáró bringaútja is.

– Minden évben igyekszünk a költségvetésből elegendő összeget fordítani a kerékpárutak korszerűsítésére, bővítésére, hiszen Győrben rengetegen bicikliznek – emelte ki Radnóti Ákos alpolgármester. Elmondta, a most átadott szakaszon, nagy a kerékpáros forgalom nap, mint nap, emiatt is fontos volt a felújítás, aminek köszönhetően a járda is teljesen új burkolatot kapott.

Gancz Tamás a folyamatosan bővülő Győr Bike rendszer hasznosságát méltatta és a nemrég átadott új állomás létrejöttét Adyvárosban, ami a városlakók mindennapos közlekedését teszi egyszerűbbé.

A beruházás közel 40 millió forintból valósult meg.

 

Sokan örülnek az megújult bringaútnak

 

rl
Fotó: Marcali Gábor