Győr+
2017.12.15. 11:56

Lengyel karácsony és jótékonysági árverés

A Szent László év zárásaként magyar és lengyel képzőművészek alkotásaiból rendeznek jótékony árverést december 19-én 16 órakor a győri zsinagógában, egyben megünneplik a lengyel karácsonyt.

A győri Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és az Art World Hungary művészeti egyesület nyáron lengyel-magyar művésztelepet tartott, az ott készült alkotásokat, amelynek témája a „Szent László, amely összeköt bennünket” gondolat volt, a Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat jótékonysági árverésre bocsátja. A résztvevő művészek: Maria Niewiadomska, Zbigniew Nowak Krakkóból, Győrből Borbély Károly, Csizmadia István, Kurcsis László, Malasits Zsolt képzőművészek és Szabó Béla fotóművész.

A bevételt a hátrányos helyzetű gyerekek, és a kórházi ellátás javítására fordítja a győri lengyel nemzetiségi önkormányzat.

A képek előzetes egyeztetés után megtekinthetők a Győr Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat irodájában, a Baross u. 29. szám alatt. Időpont egyeztetés: 0696/500-165 vagy a 0696/618-460 telefonszámon. A művekre licit tehető e-mailben: [email protected]. Bővebb tájékoztatást nyújt: Kollár János tel.: 0670 524-7172.

Katalógus itt

 

F.G.

Fotó: Szabó Béla