Győr+
2017.12.05. 12:38

Megérkezett az örmény Mikulás Győrbe

Hatszáz Mikulás-csomag, hatszáz szelet pizza, sütemény, szaloncukor és üdítő várta a gyerekeket ma a győri Örmény Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából, a szervezet belvárosi székhelyén.

Agekjan Ajasztán, az örmény önkormányzat elnöke elmondta, jószívű támogatók, szponzorok és a győri önkormányzat segítségével sikerült immár tizenötödik alkalommal meglepetést okozni a győri gyerekeknek Mikulás-nap alkalmából. A belvárosban sétáló lurkók mellett ez alkalommal a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény és Gyermekotthon, a Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium, a Győrzámolyi Petőfi Sándor Általános Iskola, és a Darnózseli Általános iskola és Zeneiskola diákjai vettek részt az ünnepségen, találkozhattak az örmény Mikulással.

Az örmény gyerekekhez a hagyományok szerint december 31-én szilveszter éjszaka érkezik a Mikulás – világosított fel az elnökasszony. Mivel ő és a családja 33 éve élnek Magyarországon, alkalmazkodtak az itteni ünnepekhez, szokásokhoz. Úgy gondolják, jó ha a győri gyerekek tudják, hogy élnek közöttük örmények, olyanok, akik szeretnének segíteni, legalább ilyenkor Mikulás napján örömöt szerezni számukra.

F.G.
Fotó: O. Jakócs Péter