Győr+
2017.12.08. 09:16

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja Győrben

A mentőszolgálat jelzésére vonultak a hivatásos tűzoltók csütörtök este a győri Csokonai utcához, ahol egy rosszullétre panaszkodó beteghez kiérve a mentők szén-monoxid-érzékelője bejelzett.

A kiérkező mentők rövid időn belül értesítették a győri hivatásos tűzoltókat, akik szintén kimutatták méréseikkel a mérgező gáz jelenlétét, csakúgy, mint a gázszolgáltató helyszínre érkező munkatársai.

 

A helyszínen a vízmelegítő nem megfelelő működése okozhatta az emelkedett szén-monoxid értéket, ezért a készüléket a gázszolgáltató kizárta a rendszerből. A mentők a ház tulajdonosát szén-monoxid mérgezés gyanújával kórházba szállították.

 

Az eset ráirányítja a figyelmet a gázüzemű készülékek rendszeres karbantartásának, valamint a szellőztetés és a megfelelő levegő utánpótlás biztosításának fontosságára. Bár a Csokonai utcai lakásban nem volt szén-monoxid-érzékelő, szerencsére időben érkezett a segítség. A biztonság növelése érdekében javasolt a jogszabályi előírásoknak megfelelő érzékelő használata, hiszen a szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, ezáltal életeket menthet.

 

gyor.katasztrofavedelem.hu