Győr+
2017.12.08. 14:00

Helyesen szeretni – Ismét ingyenes előadást tart a Gyerkőcökkel Suttogó

Hogyan kell helyesen szeretni a gyermekünket? – ez lesz a témája a Gyerkőcökkel Suttogó program életre hívójának, Pribránszki Marianna viselkedéspedagógus előadásának, melyen a szülői lét legfontosabb kérdései kerülnek terítékre.

A szakember immár második alkalommal, s hagyományteremtő szándékkal abban szeretne segítséget adni nyilvános előadásával, hogy a gyerekek később kiegyensúlyozott, magabiztos, önbizalommal és tudásvággyal rendelkező fiatalként nézhessenek szembe a világ kihívásaival és szépségeivel. Mint mondja, ehhez a legfontosabb alapot a harmonikus szülő–gyermek kapcsolat jelenti, de a felgyorsult világban egyre többen küzdenek a gyermeknevelés nehézségeivel. Karácsony előtt pedig még nagyobb a rohanás, és sajnos a feszültség is több otthon, pedig az lenne a legfontosabb, hogy a konfliktusokkal teli világot kizárhassuk, az otthon pedig a nyugalom szigetét jelentse. „Ha a szülők hagynának időt saját maguk megismerésére, sokkal könnyebb dolguk lenne a gyerkőcökkel. A gyermek ugyanis a szülő tünete” – mutat rá Marianna, aki szerint, ha egy gyermek nem kap elég figyelmet, akkor bizony követel magának. A kicsiknek leginkább következetességre, határozottságra, rendszerre és természetesen szeretetre van szükségük. Vallja, nincs rossz gyermek, csak olyan, aki problémákkal küzd. A hiszti is segélykiáltás a felnőttek felé, hiszen a gyerkőcök igénylik az említett rendet. „Tisztázni kell, hogy ki a főnök a családban, az pedig nem jó, ha az a válasz, hogy nem a szülő irányít” – hangsúlyozza a szakember, aki az esetek többségében helybe megy, a család otthonában segít. Gyakran olyan szülők hívják, akik már jártak pszichológusnál, nevelési szakembereknél, mindhiába.

A Gyerkőcökkel Suttogó program 2015 tavaszán indult, a Facebookon ma már több mint húszezren követik. Pribránszki Marianna az őt bizalmukba fogadó szülőknek köszönetet szeretne mondani, ezért december 17-én 17 órától előadást tart az ETO Park Hotelben arról, miként találhatnak rá a szülők a legoptimálisabb útra a gyereknevelésben. Az előadás díjmentes, azonban a helyszínen a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány számára gyűjtenek, akik egy ultrahang készüléket szeretnének vásárolni. A programra jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet. (x)