Győr+
2017.12.08. 16:05

Mikulás-mulatság a sérült fiataloknak

Tizenötödik alkalommal tartotta meg a Motoros Mikulás és Mikulás Disco nevű, sérült gyermekeknek szóló rendezvényét az ÉFOÉSZ Értelmi Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete csütörtökön Győrben, a Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskolában.

 

– A jótékonyság a társadalomban szükséges, illetve egy nagyon fontos dolog. Ezek a sérült emberek olyan csodálatos világban élnek, és olyan szeretetet tudnak átadni, hogy aki ezt nem tapasztalta meg, az talán át sem tudja érezni, úgyhogy én mindenkinek ajánlom, hogy látogasson el egy ilyen rendezvényre, ez egy csoda minden évben – nyilatkozta a Győr+ Televíziónak Széles Zoltán, a Győr és Környéke Motorosok Baráti Körének tagja, amely az esemény kiemelt támogatója.

Széles Zoltán, a Győr és Környéke Motorosok Baráti Körének tagja

A mikulásdélutánra több mint hatszáz embert hívtak meg a szervezők, s közülük majdnem mindenki tiszteletét is tette, de még ezen a szép létszámon felül is voltak olyanok, akik ellátogattak a rendezvényre. – A gyermekek minden évben nagyon várják a mikulást, már januárban kérdezgetik, hogy mikor jön el újra – mesélt a mikulásnap jelentőségéről és népszerűségéről Tóth Jánosné, a ÉFOÉSZ Értelmi Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének elnöke.

Tóth Jánosné, a ÉFOÉSZ Értelmi Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének elnöke

Az eseménynek Simon Róbert Balázs államtitkár, országgyűlési képviselő is évek óta visszatérő látogatója. – Én úgy gondolom, hogy itt az adventi rohanás időszakában az ember igyekszik kicsit lelkileg is feltöltődni, és én azért szoktam ide eljönni és fogok a jövőben is – mondta.

Simon Róbert Balázs államtitkár, országgyűlési képviselő

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal is az ÉFOÉSZ Értelmi Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete mellé állt. Kabinetvezetőjük, Dr. Bors Szabolcs azt nyilatkozta, nagyon fontosnak érzik az üzenetet, amit képviselnek.

Dr. Bors Szabolcs, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kabinetvezetője

A mikulásdélutánon izgalmas programokban volt részük a sérült gyermekeknek és felnőtteknek: énekeltek, személyre szabott ajándékokat kaptak, s végül táncos mulatsággal töltötték a vidám órákat társaikkal.

Rengetegen mulattak együtt