Győr+
2017.12.11. 15:01

Új út köti össze a Radnóti utcát az 1-es főúttal

Megkezdődött a Radnóti utca kikötése az 1. számú főút 128 + 408 kilométer szelvényébe új jelzőlámpás csomóponttal és az olajgyári iparvágány feletti híd kiszélesítésével – jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Fekete Dávid alpolgármester és Szeles Szabolcs, a városrész önkormányzati képviselője.

Az útépítésre a „Gazdaság- és sportgazdaság fejlesztést és a munkaerő mobilitását ösztönző közlekedésfejlesztés Győrben” című projekt keretében kerül sor, amelyre Győr kétmilliárd forintos támogatást nyert.

A projekt négy fejlesztést takar, amelyből már három elkészült – mondta Fekete Dávid. – A Bercsényi liget útjai az EYOF-on már használták a sportolók és nézők, ugyancsak kész a Szövetség utca, az Audi Aréna mögötti, az iparcsatornával párhuzamosan futó szervízút. A most épülő kikötés a negyedik a sorban, amelyet a tervek szerint 2019 tavaszán adnak át.

A beruházás jelentős infrastrukturális fejlesztés, amely a városi úthálózatnak is új eleme. Ennek keretében a Radnóti utcát meghosszabbítják a Gyepszél utcától s 2×1 forgalmi sávval csatlakozik az 1. sz. főúthoz. Az 1. számú főúti csatlakozás csomópontja szintbeli, jelzőlámpás csomópont lesz. A beavatkozás során az olajgyári vasút feletti hídat kiszélesítik és megerősítik.

A teljes útépítési hossza 1142 méter, melyből a Radnóti utca 588 méter, az 1. számú út 554 méter. Az útpálya mindenütt aszfalt burkolatot kap. Az 1. számú főút csomóponti szakasza 2×2 sávosra bővül, jelzőlámpás forgalomirányítás létesül a kialakuló kereszteződésben.

Az olajgyári vasúti sín feletti meglévő 12 métereses műtárgy 27,20 méteresre szélesedik előregyártott vasbeton gerendákkal. A megvalósuló útszakaszokon kiépül a közvilágítási hálózat. A csapadékvizek elvezetésére nyílt árkos, illetve zárt csatornás elvezető rendszer létesül. A beruházás során a rézsűfelületek füvesítése és 170 db fa ültetése is sor kerül.

A munkák kivitelezője a Strabag Általános Építő Kft., teljes költsége pedig bruttó 834 millió forint.

A Radnóti utca kikötésével tovább javulnak a városrész közlekedési feltételei – hangsúlyozta Fekete Dávid és Szeles Szabolcs.

 

Fotó: Marcali Gábor