Győr+
2017.12.11. 15:45

Átadták a Vaskakas Pártoló Bérleteket

Negyedik alkalommal jótékonykodtak karácsony tájékán a Vaskakas Pártolói, akik megvásárolt bérleteiket vasárnap át is adták a gyermekeknek.

A Vaskakas Bábszínház célja a már négy éve nagy sikernek örvendő Pártoló Tagság programmal, mellyel vállalkozásokat, cégeket és magánszemélyeket kerestek meg, hogy minden győri óvodás és kisiskolás eljuthasson előadásaikra. – Idén már több mint 300 bérletet vásároltak meg a vállalkozók, a jószívű felnőttek, akiket a gyerekek neveztek el így – tudtuk meg Kocsis Rozitól, a Vaskakas Bábszínház igazgatónőjétől.

Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatónője

Tíz bérlet vásárlásával válhat valaki Vaskakas Pártoló Taggá. Bár többnyire vállalkozók vásárolnak bérletet, Kocsis Rozi boldogan mesélte, hogy magánszemélyek is sorra megkeresik őket, hogy egy-két bérlettel segítsék a gyermekeket, ahogy pénztárcájuk engedi – ennek köszönhetően szinte már nincs is olyan gyerek, aki szülei anyagi helyzete miatt ne tudna eljutni a bábszínházba, de ha van is, reméljük, jövőre már biztosan nem lesz – tette hozzá az igazgatónő.

A gyermekek nagy örömmel fogadták a bérleteket, cserébe rajzoltak a Pártoló Tagoknak, de olyan is akadt, aki papírangyalkát készített ajándékba hálája jeléül – nem maradtak tehát üres kézzel azok a vállalkozók sem, akik élményhez juttatták a kicsiket.

A gyermekek sem érkeztek üres kézzel: többen rajzokkal kedveskedtek

– Szerintem ez a legcsodálatosabb tulajdonsága az emberiségnek, hogy segít: a kicsin a nagy, a gyengén az erős, a szegényen a tehetős, amíg ez nem vész ki, addig úgy gondolom, hogy van értelme élni – mondta Kocsis Rozi, aki azt is kihangsúlyozta: kenyér nélkül nem lehet élni, művészet és mese nélkül viszont nem érdemes.

 

Szerző: Bodrogi Sára