Győr+
2017.12.15. 11:23

Kamarai küldöttgyűlés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Küldöttgyűlést tartott Győrben, ahol a napirend előtt több érdekes előadás is elhangzott.

Simon Róbert Balázs államtitkár, országgyűlési képviselő „A megyei jogú városok fejlesztési programjai, kiemelten a Győr várost érintő fejlesztések” címmel tartott előadást, s felvázolta a következő másfél évtized fejlesztési programjait. Felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Borkai Zsolt polgármester áprilisban írták alá a megállapodást, amelynek keretében Győr a következő tizenöt évben számos nagyszabású kulturális és turisztikai beruházást hajhat végre.

Simon Róbert Balázs államtitkár, országgyűlési képviselő

Görög Tibor, a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója a 25 éve működő Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. gazdasági jelentősége, a helyi, országos és nemzetközi gazdaságban betöltött szerepe címmel tartott prezentációt. Egyebek mellett elmondta, eddig 115 cég telepedettt le, a bérlőkkel együtt pedig 140-150 cég dolgozik a parkban, összesen hétezer embert foglalkoztatnak. Jövőre folytatódik az ipari park fejlesztése, mert örvendetes módon megtelt vállalkozásokkal a terület.

Görög Tibor, a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója

Harmadik előadóként Orbán Dezső, GYMSM KIK titkára a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási és pályaorientációs programjáról beszélt. Idén 17 millió forintot fordítottak erre a célra, számos programon és rendezvényen népszerüsítették a hiányszakmákat azzal a céllall, hogy minél több diák választja ezeket.

A rendezvényen köszöntötték a jubiláló cégeket és kamarai kitüntetéseket adtak át.

 

Fotó: O. Jakócs Péter