Győr+
2017.12.17. 18:05

Rudi megmenti a karácsonyt!

Az idei adventben is mese-balettel várják az érdeklődőket a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola Szakgimnázium és Kollégium növendékei. A Rudi megmenti a karácsonyt című mesét 140 gyermek táncolja el a Vaskakas Művészeti Központ színpadán.

Sebestyén Bálint, a Győri Balett Harangozó-díjas magántáncosa álmodta színpadra Rudi történetét, még tavaly, és nagy sikert arattak vele a táncos gyerekek. Ezúttal is a kis elsősöktől a végzős növendékekig mindenki részt vesz az igazi nagy családi produkcióban. Az előadás narrációval, kellemes zenével egy igazán modern darabnak számít.

A mese történetéről annyit megtudtunk, hogy Rudi, a karácsonyi várakozás, készülődés közben kapja a rossz hírt, hogy a Télapó megbetegedett. Főhősünk úgy gondolja, hogy ez azért történhetett meg a Nagyszakállúval, mert ő soha nem kap ajándékot karácsonyra. Rudi kitalálja a megfelelő gyógymódot! Elmegy a Föld különböző országaiba, az ott élő népektől segítséget kérni, hogy ők egy-egy rájuk jellemző tánccal és karácsonyi dísszel lepjék meg a Télapót! Megannyi kalandot követően, a darab végére kiderül, hogy meggyógyul-e a beteg, és megtartják-e a karácsonyt.

Azok a diákok, akik nem a Rudi meséjében táncolnak, a Győri Balett: Diótörő az arénákban című produkcióval járják az országot.

Összesen tíz alkalommal lépnek színpadra a gyerekek a mesével, legközelebb december 19-én és 20-án 16.15 és 18 órai kezdettel láthatjuk Rudi meséjét, a Vaskakas Művészeti Központban.

 

F.G.