Győr+
2017.12.15. 14:18

Biztonságosabb csomópont, már a jövő héten

Rengeteg baleset történt korábban a 83-as főút autópálya melletti csomópontjánál, azonban javában zajlanak a munkálatok, hogy megoldják ezt a problémát.

A Metro csomópontjánál, hónapok óta tart a fejlesztés, amely keretein belül négysávosítják az egykilométeres szakaszt, és két turbó körforgalmat is kialakítanak. – Azért javasoltuk a kormánynak, hogy biztosítsanak forrást ennek a csomópontnak a bővítésére, hogy ne legyen többé baleset, és gyorsabban lehessen Győrbe, a város irányába, illetve kifelé közlekedni – hangsúlyozta Kara Ákos államtitkár.

Kara Ákos hónapokkal ezelőtti ígéretükről is beszélt, miszerint az átépítés legfontosabb részét, az autópálya le- és felhajtót, valamint a körforgalom kialakítását is elvégzik karácsonyig. Az államtitkár bejelentette, a munkálatok jól haladnak, így jövő hét pénteken már át is adják a csomópontot – ezzel a komoly korlátozások is megszűnnek.

– Az utóbbi hetekben nagyon-nagyon erős tempóban zajlott a munkavégzés – ismerte el azok kiváló teljesítményét Kara Ákos, akik részt vettek a fizikai, illetve a mérnöki munkákban. A közel 1,4 milliárd forintos fejlesztés jövő tavasszal folytatódik: a Metro áruház felé még néhányszáz méteren duplasávot és plusz egy körforgalmat alakítanak ki – ezek elkészültével ér majd véget valójában Győr déli bevezető szakaszának bővítése.

 

Szerző: Bodrogi Sára