Győr+
2017.12.18. 15:55

Mercikkel, Audikkal és Skodákkal erősített a rendőrség a megyében

Ünnepélyes keretek között adták át azt a hatvan rendőrautót, melyek a jövőben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját segítik.

A hatvan gépjármű hivatalos átadóját a Széchenyi István Egyetem parkolójában tartották hétfőn, amelyen részt vettek a megyei rendőrség vezetői, továbbá Széles Sándor kormánymegbízott, Firtl Mátyás Sopron és környéke országgyűlési képviselője, Kara Ákos és Simon Róbert Balázs államtitkárok, győri országgyűlési képviselők és Filep Bálint az egyetem kancellárja is. Az átadáson Simon Róbert Balázs és Kara Ákos államtitkár megköszönte a rendőrség munkáját, amiről a javuló felderítési mutatók is beszélnek.

Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány ünnepi beszédében elmondta, szükséges, hogy az állomány gyorsan, biztonságosan, a megfelelő gépjárművekkel jusson el az adott helyszínekre.

„A kormány segítségével 2017 végére megérkezett megyénkbe az a hatvan rendőrségi gépjármű, amelyet a járőrszolgálatok folyamán tudnak majd használni. Márkájukat tekintve, Mercedes, Audi, Skoda, Volkswagen és Suzuki. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően a gépjárműveink átlag kora a 8,7-ről, négy és fél évre módosult. A márkaszervizek pedig vállalták, hogy öt évig vagy 200 ezer kilométerig gyári alkatrészekkel javítják a kocsikat” – mondta el a főkapitány.

Az is kiderült, hogy mindegyik autóhoz téli és nyári gumiszett is tartozik. Felszereltségüket tekintve a legmodernebb eszközökkel ellátottak, ezzel is segítve a rendőrök mindennapi munkáját. A csomagtérben kényelmesen és rendezetten elférnek a felszerelések és minden, ami a szolgálathoz elengedhetetlen. A kocsik közepes és erős teljesítményű motorral felszereltek, a fényhidak pedig a legmodernebb LED technikával lettek ellátva, így rövid szöveges üzenettel is segíteni tudják az állampolgárokat.

Győrbe összesen 19 rendőrautó áll szolgálatba, december 18-tól. A többi kocsi megyeszerte szolgálja majd a rendőrök munkáját.

HAK
Fotó, galéria: Marcali Gábor