Győr+
2017.12.19. 13:21

Pályázatot nyertek a véradás népszerűsítésére

A Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete az Európai Szociális Alapból az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program által kiírt pályázaton 25 millió forintot nyert az „Önkéntesség generációkon át” című program megvalósítására.

A véradás szerencsére Magyarországon nem veszít népszerűségéből. Emberek sokasága vállalja az önkéntes segítést, az önzetlen támogatást a rászorulóknak. Nagyon sok családban a nagyszülők, szülők adják tovább a segítség e nagyszerű formáját.

A sikerért, hogy legyen elég vér a rászorulóknak, meg kell dolgozni. Újabb és újabb önkénteseket kell toborozni. Erre nyújt lehetőséget a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezet pályázata, amelyet egyéb szervezetekkel együttműködve valósítja meg 2020. június 1-ig.

A rendelkezésre álló 25 millió forint támogatásból különféle rendezvények lebonyolítása valósulhat meg. A projekt során 10, 30, illetve 100 fős rendezvények megvalósítása mellett önkéntesek képzésére nyílik lehetőség. A rendezvények között szerepel havi önkéntes találkozó, személyiségfejlesztő, kommunikációs, önismereti kiscsoportos foglalkozások, önkéntes programok, tájékoztató előadások, egészség- családi- valami szakmai napok.

A projekt időtartama alatt az önkéntesek képzés keretében kommunikációs képességeiket fejleszthetik, szakmai napok keretén belül betekintést nyerhetnek hasonló feladatkörben tevékenykedő szervezetek mindennapjaiba. A Magyar Vöröskereszt törvényben foglalt feladatai ellátásához nélkülözhetetlen az önkéntesek szerepvállalása. A pályázat keretén belül a szervezetnél tevékenykedő önkéntesek tapasztalatcseréjére, továbbképzésére, új önkéntes tagok bevonására nyílik lehetőség.

Fotó: Marcali Gábor