Győr+
2017.06.30. 14:54

Fókuszban az Aegon Relax Plusz nyugdíjbiztosítása 3. rész

Az Aegon Relax Plusz egy rendszeres díjfizetésű, garantált kamatot nyújtó, úgynevezett hagyományos nyugdíjbiztosítás, amely megtakarításra, valamint életbiztosítási védelemre egyaránt alkalmas.

Amikor az ügyfél betölti a szerződéskötéskor érvényes nyugdíjkorhatárt, a nyugdíjbiztosítása lejár – foglalja össze Zsidi Mária, az Aegon Biztosító megyei igazgatója –, és a megtakarítási számlák (saját befizetések, adó-visszatérítések) hozammal növelt együttes értékét fizeti ki a biztosító. Ha a szerződő fél az öregségi nyugdíjkorhatár előtt vonul nyugdíjba, akkor ugyancsak a megtakarítási számlák együttes értékét kapja meg. Haláleset esetén a haláleseti biztosítási összeget is kifizetik az örökösöknek, vagy a megjelölt kedvezményezett(ek)nek (feltéve, hogy a szerződésben van plusz erre vonatkozó biztosítási összeg). Ha rokkantság miatt szűnik meg a szerződés – mutat rá a szakértő –, akkor a megtakarítási számlák együttes értékét fizeti ki a biztosító. Egy másik fontos kérdés: mikor nem fizet a biztosító? Erre vonatkozólag Zsidi Mária felsorol néhány esetet: 1. Amennyiben a szerződés haláleseti és rokkantságra szóló plusz védelemmel jött létre, a szerződéskötést követő fél éven belül csak balesetből eredő halál és rokkantság esetén fizeti ki a társaság a biztosítási összeget. 2. Ha az ügyfél a nyugdíjszerződését további élet-, baleset- és egészségbiztosítási elemmel bővíti, akkor az egészségi állapotával összefüggésben is a valóságnak megfelelő adatokat kell megadnia. Ellenkező esetben – ha például egy elhallgatott betegség miatt igényel szolgáltatást – nem fizet a biztosító.

Mi történik abban az esetben, ha az ügyfél nem tudja vagy nem szeretné tovább fizetni a biztosítási díjat? Amennyiben elmarad a biztosítási díj befizetésével, a társaság tájékoztatást küld az ügyfélnek arról, hogy milyen határidővel pótolhatja azt úgy, hogy biztosítási védelme fennmaradjon. Ha határidőn belül nem fizeti be elmaradását, akkor a szerződése megszűnik, vagy díjmentesen él tovább; ez utóbbi esetben azonban továbbra is levonja a biztosító az őt megillető költségeket.

(x)

 

 

A teljes beszélgetést meghallgathatja ITT!