Győr+
2017.12.24. 13:28

Karácsonykor még kellemetlenebb a csatornadugulás

Jól összeszokott csapattal kezdjük az ünnepi időszakot, mindent megteszünk, hogy most is zökkenőmentesen működjön a vízi-közmű szolgáltatás – tájékoztatta szerkesztőségünket Tóth László, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálatának vezetője. A papírforma szerint kevesebb csőtörésre, de annál több csatornadugulásra számíthatunk.

Az ember hajlamos azt gondolni, hogy ami eltűnt a lefolyón, attól egyszer s mindenkorra megszabadult. Ám ez egyáltalán nem így van. Egy csatornadugulás sok kellemetlenséggel jár, az ünnepek alatt pedig még többel. Az utcai csatorna dugulások elhárítására bevált csapatunk van, éjjel-nappali ügyelettel. A csatornatisztító kocsi 120 bar nyomású vízsugárral hamar rendet tesz a csatornában, sőt ha kell, szippantókocsit is tudunk a helyszínre küldeni. Ha viszont épületen belül, a házi szennyvízhálózaton akad meg a felmosórongy, papírpelenka, vagy feltorlódnak a popsikendők, akkor duguláselhárító szakembert kell hívni. Mesterembert hétköznap is nehéz találni, karácsonykor sokkal nehezebb és drágább. Célszerű tehát jobban vigyázni arra, hogy ne kerüljenek olyan anyagok a lefolyóba, melyek dugulást okozhatnak.

Vízcsőtörést nehezebb jósolni. Néhány éve az Isaszeg, előtte pedig a Csokonai utcában volt karácsonyi csőtörés. Néhány ott lakó még teával is megkínálta ott dolgozó szerelőinket. A szolgáltatáskieséssel járó hibák javítását egyébként a lehető legrövidebb időn belül megkezdjük. Szükség esetén szippantókocsit, darus autót, vagy ivóvizes tartálykocsit küldünk a helyszínre. Hibabejelentéseiket a 06-80/20-40-86-os zöld számon éjjel-nappal fogadjuk.

Az útfelbontások helyreállításához türelmet szeretnénk kérni. Az ünnepi időszakban az aszfalt- és a betonkeverő telepek leállnak, így az útfelbontások helyszíneit ideiglenesen zúzottkővel tudjuk helyreállítani. Reméljük, ilyenből idén sem lesz sok.

Győrben a Jókai Parkolóházban, az önkormányzati közös ügyfélszolgálati irodában és a telefonos ügyfélszolgálatunkon a 06-96/522-630-as telefonszámon a két ünnep között is ügyfeleink rendelkezésére állunk. Az irodák ünnepi nyitvatartása a www.pannon-viz.hu weblapon található.

 

Raszteres

A Pannon-Víz Zrt. Karácsonyi Víz-Kvíz játékának megfejtései:

Vízóráinkat télen mindenképpen szigeteljük, a pannon-vizes csapvíz nem tartalmaz klórt, az ecet kitűnő környezetbarát takarítószer, a vezetékes víz környezetbarát választás. A helyes válaszok betűjelei tehát: C, C, C, B.

A szódagépet Takács Józsefné, Budai úti fogyasztónk nyerte.

Boldog karácsonyt és sikeres új esztendőt kívánunk!

 

Fotó, forrás: Pannon-Víz