Sztrájkolnak a győri Tescónál

Győr+
2019.02.06. 08:55

Várhatóan nem kapja kézhez időben a januári fizetését a Tesco több mint 17 500 alkalmazottja, mivel tegnap a bezárás előtt álló győri irodaközpont bérszámfejtői sztrájkot hirdettek, mely országosan lebéníthatja az áruházlánc belső működését — értesült a Magyar Nemzet.

A sztrájkbizottság t hivatalos közlése szerint az érintettek a szerdai munkanap kezdetétől határozatlan időre felfüggesztették a feladataik ellátását, mivel korábbi követeléseikre a vállalat nem adott kielégítő választ. Tegnap egy kétórás figyelmeztető sztrájkkal indították a tavalyelőtti tescós tiltakozásnál nagyobb hatású akciót.

Nem sikerült megállapodniuk a Tesco-Global Áruházak Zrt.-vel a Győrben lévő tb- és bérszámfejtő osztály leépítése miatt sztrájkhelyzetet hirdető irodai dolgozóknak, ezért ma 8 órától határozatlan ideig a törvény által biztosított munkabeszüntetés lehetősége mellett döntöttek.

A sztrájk azzal járhat, hogy a tescós alkalmazottaknak már a januári, ezekben a napokban számfejtendő fizetések és – mivel a cég tb-kifizetőhelyként működik – a társadalombiztosítási ellátások sem érkezhetnek meg időben, hiszen a győriek munkája létfontosságú ebben a folyamatban.

Fotó: HVG/Túry Gergely

Magyar Nemzet